Publiek Pompeii schrikt zich de tyfus

Pompeii - 2014 - Paul W.S. Anderson

Entertainment One Benelux

Zit je gezellig in je bioscoopstoeltje wat popcorn te knabbelen en naar het scherm te turen, breekt plots de motherfuckin’ apocalyps uit! Rookpluimen! Vuur! Verschroeiende lava! De penetrante geur van rotte eieren! De eerste rij van een KISS-concert is er niets tegen. Het overkwam de brave doerakken die gisterenavond een kaartje bemachtigd hadden voor de avant-première van Pompeii in het Brusselse Kinepoliscomplex.

Pompeii

Pompeii - 2014 - Thomas W.S. Anderson

Entertainment One Benelux

Het jaar 79 na Christus, te Pompeï, kroonjuweel van het machtige Romeinse Rijk. Jonge deerne Cassia (Emily Browning) dreigt in de handen van de corrupte senator Corvus (Kiefer Sutherland) te vallen. Maar niet als het van de jonge gladiator Milo (Kit Harington) afhangt. Dan mag hij zich wel haasten, want op de achtergrond begint de Vesuviusvulkaan al gevaarlijk te rommelen. Wat volgt is een race tegen de klok om het verdoemde oord te verlaten. Kortom: Titanic in de Klassieke Oudheid.

No Warning. No Escape. 

Dat dit geen gewone avant-première betrof, hadden alerte bezoekers al vooraf in de smiezen. Potige Romeinse legionairs zie je nu ook niet elke dag door de cinemagangen rondbanjeren. Ter promotie van Paul W.S. Andersons nieuwste worp had Kinepolis de zaal ook volgestouwd met allerhande apparatuur om special effects te genereren.

Vulkanische stunt

En effect hadden deze zeker, zoals blijkt uit de reacties van het publiek in onderstaande video. De bioscoopreus en distributeur Entertainment One kondigden aan deze vulkanische stunt binnenkort in een andere zaal te herhalen. Kinepolis is overigens wel vaker in voor een geintje. Bij de première van Now You See Me, een film over vier illusionisten die een bank overvallen, dwarrelden er plots echte (!) geldbriefjes uit de lucht.

Pompeii braakt zich vanaf 19 februari uit over de Belgische zalen in 3D.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.