Q&A Marc Webb over The Amazing Spider-Man 2

Columbia Pictures

Columbia Pictures

Echte webslingers voelen aan hun spintuigen al van mijlenver aankomen dat er binnen luttele uren een fonkelnieuwe trailer van The Amazing Spider-Man 2 zit aan te komen. Om deze nog wat meer in de verf te zetten, geef ik jullie hier graag alvast ook een aantal nog nooit geziene en dus pretty exclusieve foto’s mee van de volgend jaar te verschijnen nieuwe film over Peter Parker en de zijnen. Als vervroegd Sinterklaaskadoo vinden jullie hieronder bovendien een Q&A met regisseur Marc Webb. Dank u wie?

Q: Wat kan je al kwijt over The Amazing Spider-Man 2?
MW: Spider-Man (Andrew Garfield) staat voor de zwaarste strijd van zijn leven.  In het begin van de film vindt Peter Parker zijn Spider-Man-zijn nog behoorlijk de max. Hij amuseert zich te pletter als de beste misdaadbestrijder ter wereld. Hij is vlot, welbespraakt, is lenig en slingert waar hij maar heen wil. Toch zal hij sneller dan hij denkt geconfronteerd worden met een vijand van een iets serieuzer kaliber. Max Dillon, één van zijn grootste fans, verandert door een gruwelijke speling van het lot namelijk van dag op dag in zijn aartsvijand.

Columbia Pictures

Columbia Pictures

Q: Max Wie?
MW: Max Dillon, oftewel Electro (een niet al te gezond uitziende Jamie Foxx).  In Dillon vinden we de keerzijde van bewondering terug. Het is een loner en een outsider die door de wereld zodanig veel als loser werd bestempeld dat hij op een gegeven moment breekt. En wat dan losbarst komt tot uiting in Electro. Waar hij vroeger bewondering had voor Spider-Man is nu enkel nog plaats voor haat. Een haat die hij projecteert in de elektriciteit die hij in zijn lijf meedraagt en die hij uit zijn handen laat schieten, net zoals z’n vroegere idool webben wegschiet. De elektriciteit haalt hij uit de centrales van New York, en naarmate hij meer stroom opzuigt wordt hij steeds krachtiger. Dus ook al straalt zijn lijf letterlijk veel licht uit, zijn is ziel tegelijk zo donker als de nacht.

Q: En we mogen naar het schijnt ook opnieuw Harry Osborn verwachten?
MW: Klopt. Harry (gespeeld door Dane DeHaan) is een jeugdvriend van Peter, maar door de jaren heen is het contact verwaterd. Nu Harry de erfenis van zijn vader op zich moet nemen en hoofd wordt van diens bedrijf Oscorp, ontdekt hij, net als Peter trouwens, beetje bij beetje waar zijn vader zich mee bezig hield. Hoe Harry met dit obscure verleden om zal gaan valt nog te bezien, maar een makkelijke opgave wordt het in geen geval.

Q: En dan is er nog de vrouwelijke toets van Gwen Stacy (Emma Stone).
MW: Peter en Gwen zien elkaar graag, maar ze zullen elk voor zichzelf moeten uitmaken wat ze echt willen en wat voor betekenis ze in elkaar toekomst kunnen en zullen spelen.

Columbia Pictures

Columbia Pictures

Q: En viel het draaien een beetje mee? Als we op de verhalen die de ronde doen mogen afgaan, hebben jullie zich best wel geamuseerd, nee?
MW: Oh yeah.  Het is de allereerste keer dat we een Spider-Man film volledig in New York hebben gefilmd, waarvan een groot deel op locatie. Hierdoor werd de film groter en dat zul je wel merken op het scherm. Ik denk dat ik voor iedereen wel spreek als ik zeg dat ik me weer een kind van negen jaar heb gevoeld, dat Spider-Man voor het eerst ziet en er meteen weg  van is. Ik liep constant rond met een dikke vette smile op mijn gezicht. Hopelijk kan ik met mijn film deze glimlach binnenkort ook op de gezichten van de kijkers toveren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.