Ralph “wreckt” ook in het Vlaams

Wrecked It Ralph

Disney

Wreck-It Ralph is de nieuwste telg van Walt Disney Animation Studios. De film van regisseur Rich Moore breekt nu al records in de VS. Op 12 december komt Wreck-It Ralph bij ons in de bioscoop in een Engelse en een Vlaamse versie.

Dit hilarische avontuur is gebaseerd op de gekende arcade games uit de jaren ’80. Ralph, een personage uit zo’n game, is het beu om in de schaduw te staan van Fix-it Felix jr. Nadat hij jarenlang de slechterik heeft gespeeld, besluit hij een beter leven te gaan zoeken. Ralph verlaat zijn eigen spelletje en gaat op een groot game-avontuur doorheen alle gamewerelden. In de Vlaamse versie spreekt Stijn Cole (Aspe, Van Vlees en Bloed,…) de stem van Ralph in.

Disney

Natuurlijk komt Ralph tijdens zijn lange reis ook een hele hoop andere personages tegen. Ralph’s vriendinnetje Vanellope uit de zoete game Sugar Rush wordt vertolkt door actrice Britt Van Der Borght en de handige klusser Fix-it Felix Jr. krijgt de stem van niemand minder dan Michaël Pas. Ook Tania Kloek krijgen we te horen in de rol van de meedogenloze Sergeant Calhoun en Daan Hugaert is Koning Caramel. Met de hulp van zijn nieuwe vrienden leert Ralph wat het betekent om een echte held te zijn. Dit heeft hij nodig wanneer een dodelijke vijand verschijnt die de hele arcadewereld bedreigt.

Naast de hoofdpersonages horen we in de film ook de stemmen van Eline De Munck, Stan Van Samang, Karel Deruwe, Sven De Ridder, Linde Merckpoel, Jeroen Van Dyck, Sam De Bruyn, Govert Deploige & Vincent Banic.

De trailer belooft alvast plezier voor jong, oud en iedereen die met nostalgie terugdenkt aan namiddagen in de arcade-hal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.