Refn en Gosling gaan de komische toer op

Cinéart

Cinéart

Dat er iets moois bloeit tussen de Deense regisseur Nicolas Winding Refn en Amerikaans acteur Ryan Gosling is ondertussen wel duidelijk. Filmisch en platonisch welteverstaan.

Na de bijzonder gewelddadige cultfilms Drive en Only God Forgives  broedt het duo nu op een komedie. Nog iemand die spontaan in de lach schiet? Refns bloedserieuze films wemelen van de afgehakte, doorprikte, verbrijzelde ledematen en andere creatieve folteringen. Benieuwd uit welke magische hoed hij zijn komisch talent zal toveren, maar ongetwijfeld zal de samenwerking weer een succes zijn. Het hoe en wanneer is nog zeer vaag, zeker aangezien Winding Refn eerst zijn tanden zet in de tv-adaptatie Barbarella en de seksuele thriller I Walk with the Dead (waar hij weer samenwerkt met Carey Mulligan).

Sinds Drive zijn Winding Refn en Gosling op elkaar ‘verliefd geworden’, zoals ze het zelf zeggen. Ondanks hun eerste rampzalige ontmoeting waarbij Gosling de Deen in Los Angeles had uitgenodigd om over Drive te praten. Refn was apestoned door anti-griep medicatie en begreep geen snars van het gesprek. Halverwege liet hij zich naar huis voeren door Gosling. Tijdens die autorit is dan toch de vonk overgeslagen. Godzijdank!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.