Regiedebuut Cate Blanchett

Paradiso Entertainment

Paradiso Entertainment

Momenteel is Cate Blanchett te zien in Blue Jasmine, de nieuwe film van Woody Allen. Voor haar nieuwste project wil de Australische echter zelf in de regiestoel zetelen. Blanchetts regiedebuut zal de verfilming zijn van Het Diner, een roman van de Nederlandse auteur Herman Koch. Het Diner haalde eerder deze week ook al het nieuws. Het boek heeft het record verbroken van de meest vertaalde Nederlandse roman. Sinds de publicatie in 2009 werd het boek in 33 talen uitgegeven!

Het Diner is gebaseerd op de moord op een dakloze vrouw in 2005. De vrouw werd mishandeld en in brand gestoken door enkele jongens uit een goed milieu. De roman gaat eveneens over vier ouders wiens kinderen een zwaar misdrijf gepleegd hebben. De centrale vraag is in welke mate ouders loyaal moeten blijven aan hun kinderen.

Oren Moverman (I’m Not There) zal het verhaal herschrijven tot een filmscript. Of Cate Blanchett zelf in de film zal meespelen is nog niet geweten. Hoewel ze nooit eerder een film geregisseerd heeft was Blanchett wel enkele jaren co-artistiek directeur van de Sydney Theatre Company.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.