Regisseur Theseus gevonden

wrath of the titans

Warner Bros.

De Griekse mythologie-rage gaat verder. Na de – naar mijn mening niet bepaald geslaagde – Clash of the Titans (2010) en de sequel Wrath of the Titans (2012) krijgen we nu van Kalliope Films Theseus. De Bulgaar Javor Gardev regisseert de film. Voorlopig heeft Gardev enkel Zift (2008) op zijn cv staan. Hiervoor heeft hij een reeks prijzen binnengehaald.

Als de Griekse mythologie nog steeds een mysterie voor je is, sta mij even toe. Theseus is degene die de Minotaurus in een doolhof (je weet wel, met die rode draad) verslagen heeft. Het is een monster die om de zeven jaar zeven meisjes en zeven jongens uit Athene opeet. Gezellig toch!

Het hoofd en de stichter van Kalliope Films Kira Madallo Sesay heeft het script voor Theseus geschreven en zal de film ook produceren. Joseph C. Pepe (de hoofdontwerper van de Avatar-personages) ontwerpt de monsters voor Theseus. Korey Cauchon (Spider-Man 2, Sucker Punch, Immortals) zorgt op zijn beurt voor de visuele effecten. De film zal er dus alleszins niet slecht uitzien.

Het zal gaan over hoe de jonge Theseus de koning van Athene is geworden. Er worden ook elementen opgenomen uit de mythe van Theseus van de oude Griekse geschiedkundige Plutarch. Naast de Minotaurus zien we dus ook de minder bekende personages en monsters (wel aanwezig in Plutarchs versie) voor de eerste keer. Momenteel is Kalliope Films op zoek naar de hoofdrolspeler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.