Remake Agatha Christie’s Murder On The Orient Express

EMI

Fox heeft de rechten gekocht voor een remake van het detectivedrama Murder on the Orient Express.  Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Agatha Christie. Hercule Poirot ontmoet de Amerikaan Ratchett op de trein van Istanboel naar Londen. Ratchet wil Poirot inhuren omdat hij overtuigd is dat iemand het op hem gemunt heeft, maar Poirot bedankt vriendelijk – ‘I do not like your face, Mr. Ratchett.’ De Amerikaan had het blijkbaar bij het rechte eind, want nog geen dag later legt hij het loodje. Poirot wordt op de zaak gezet.

De klassieker verscheen eerder in 1974 onder de regie van Sidney Lumet. Onder andere Albert Finney, Sean Connery, Ingrid Bergman en Anthony Perkins waren te zien in deze blockbuster. De film werd genomineerd voor zes Oscars. Het leverde Bergman haar derde Oscar op. CBS maakte een tv-filmversie in 2001, met Alfred Molina, Leslie Caron en Peter Strauss in de hoofdrol.

Nu is het de beurt aan Fox, met Ridley Scott, Mark Goron en Simon Kinberg als producers. Het is nog niet geweten welke regisseur en scenarist(en) zullen aangenomen worden. Maar de Scott-fans hoeven niet te hopen, de het staat nu al vast dat de regisseur van Alien en Gladiator de regie niet voor z’n rekening zal nemen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.