Renny Harlin over Hercules 3D

Millennium Films

Millennium Films

Regisseur Renny Harlin is een raar beestje. Zijn films zijn steevast groots en hebben een waanzinnig hoog guilty pleasure gehalte en toch blijft de man hangen bij B film producties. Op het palmares van de Finse regisseur staan onder andere Die Hard 2, The Long Kiss Goodnight, Cliffhanger en Deep Blue Sea om maar wat voorbeelden te geven. Zijn volgende epische B film wordt Hercules 3D (films met 3D in de titel beloven meestal al niet veel goeds).

Harlin sloeg Kellan Lutz (de Twilight Saga) aan de haak als de halfgod van dienst. Die moet het in de box office gaan opnemen tegen Dwayne ‘The Rock’ Johnson die dezelfde rol voor zijn rekening zal nemen in Hercules: The Thracian Wars van regisseur Brett Ratner. Harlin geeft zich allerminst gewonnen en praat nu al vol lof over de imposante actiescènes die zijn versie bevolken.

“Ik heb een enorme gevechtsscene die een volle zes minuten duurt en zich volledig in één shot afspeelt. We gaan van een zeeslag helemaal tot de close combat op het land zonder één keer te knippen. Zwaardgevechten, vliegende speren en pijlen, grote rotsen die worden gekatapulteerd … dat alles in één overweldigende take.”

Eigen lof stinkt? We zullen zien. Beide films worden volgend jaar op ons losgelaten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.