Ritchie reist naar Treasure Island

Warner Bros.

Hoewel ik allesbehalve Guy Ritchie’s grootste fan ben – voor Swept Away mogen ze voor mijn part gerust nog eens de schandpaal herinvoeren -, heb ik met toch uitstekend geamuseerd met zijn twee Sherlock Holmes-films. Toegegeven, hij kipkapt een klassiek literair personage tot iets wat elke veertienjarige puber dolletjes vindt maar hij doet het wel met de nodige fun en flair. En datzelfde truukje mag Ritchie straks nog eens herhalen. Niet voor een derde avontuur van Holmes en Watson maar wel voor een verfilming van Treasure Island, de avonturenklassieker van Robert Louis Stevenson.

Ook nu weer zou het de bedoeling zijn om de dikke lagen stof  van het bronmateriaal te blazen, zwaarwichtige dialogen te vervangen door oneliners en complexe plotwendingen weg te moffelen achter explosies en achtervolgingen. If it ain’t broke, don’t fix it. Al geldt die platitude niet altijd in filmland.

Wanneer de voormalige meneer Madonna aan zijn Treasure Island begint, is echter zeer de vraag. Ritchie is ook al bezig aan een update van The Man From U.N.C.L.E. en een nieuwe versie van Cannonball Run.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.