Rob Cohen regisseert Road House-remake

United Artists

United Artists

Geen kwaad woord over de doden maar Patrick Swayze heb ik toch ooit hartsgrondelijk gehaat. In 1987 dweepte mijn oudere zus, toen een volbloed en overtuigd bakvis, met Time of my Life, de vreselijke stropigere theme song van Dirty Dancing. Honderden keren heb ik, die als kleine rakker van 7 al een toonbeeld was van goede smaak, die draak moeten aanhoren, vaak met de bijhorende clip die alleen bestond uit filmfragmenten. En toen ik een aantal jaar later de film zelf voor het netvlies kreeg, was het lot van Swayze voorgoed bezegeld.

United Artists

Tenminste tot ik op een nietsvermoedende zaterdagavond ergens vooraan de jaren ’90 besloot om Road House te bekijken. En wat bleek… die nancy die in Dirty Dancing zo verwijfd stond te dansen, had ook een zekere aanleg om red necks tot moes te slaan. Swayze kroop onder het nektapijtje van James Dalton, een buitenwipper die in een klein Amerikaans dorpje slaags geraakt met het plaatselijk gespuis. Road House was voor een apprentice puber – blonde stoot Kelly Lynch was even topless te zien!  – en actiejunkie een feestje van begin tot einde.

 I want you to be nice until it’s time to not be nice.

Waarmee ik uiteindelijk maar wil zeggen dat het niet a-ok is dat MGM deze eighties knokklassieker met het remake-virus wil injecteren. De studio heeft Rob Cohen aangesproken om een nieuwe versie in te blikken, een regisseur die op zijn beste dagen hooguit een technisch bekwame film uit zijn brein kan persen. Op zijn cv het lekker ouderwetse Dragonheart maar ook miskleunen zoals xXx, Stealth en The Mummy: The Tomb of the Dragon Emperor.

Meer info over de remake valt er momenteel niet te rapen. Maar reken er maar op dat een hedendaagse Road House lang niet zo zweterig, vuil en gewelddadig zal zijn als het origineel. En dat onderstaande scène – kijken tot het eind, lieve kinderen! – zal schitteren door haar afwezigheid.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.