RoboCop is hell

Jose Padilha

Benelux

Een film maken in Hollywood is voor vele regisseurs een droom. Maar je moet sterk in je schoenen staan. Wie denkt dat hij zoals Steven Spielberg of Ridley Scott zonder pardon ‘zijn’ films kan maken, die heeft het mis. En dat ondervindt Jose Padilha blijkbaar tijdens het maken van zijn RoboCop remake.

Het begon mooi met een indrukwekkend groeiende cast. Maar dan verschenen een aantal tweets over het scenario waar RoboCop in een trainingskamp van Al Quada belandt. Op zich nog zo geen ramp. Maar het is geen evidentie om een PG-13 te maken van een film die oorspronkelijk een KNT keuring heeft gekregen. Bovendien heeft Hugh Laurie moeten afzeggen voor de rol van de slechterik.

Regisseur Fernando Meirelles (The Constant Gardener) heeft nog wat olie op het vuur gegooid. Hij heeft recent gesproken met Padilha.

“I talked to Jose Padilha for a week by phone. He will begin filming Robocop. He is saying that it is the worst experience. For every 10 ideas he has, 9 are cut. Whatever he wants, he has to fight.”

Het gaat nog verder:

“‘This is hell here. The film will be good, but I never suffered so much and do not want to do it again. He is bitter, but [he’s] a fighter.”

De komende weken en maanden worden dus nog lange en moeilijke maanden voor Padilha. Hopelijk houdt hij vol en kan hij deze remake tot een goed einde brengen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.