RoboCop-remake krijgt vorm

Sony Pictures

Sony Pictures

We hebben de RoboCop-remake (reboot, update, verkrachting, overbodigheid, whatever u say brah) een beetje verwaarloosd. Te druk bezig met kwijlen bij al het Marvel, DC Comics en Star Wars-nieuws. Sinds september 2012 hebben we zelfs helemaal niets meer over het project geschreven. Nochtans vielen er op de Comic-Con wat noviteiten over te rapen.

MGM

Regisseur José Padilha (de man achter het sterke Tropa de Elite) kwam er samen met de cast wat promopraatjes opdissen. U weet wel hoe dat gaat. Acteurs die dazen dat het eindresultaat echt wel verbluffend wordt.

Titelpersonage Joel Kinnaman (JW uit Snabba Cash) blikte weemoedig terug op zijn kinderjaren. Uren de RoboCop-walk voor de spiegel oefenen, waar is de tijd. Ook Abbie Cornish (die vrouwlief Clara Murphy voor haar rekening neemt) bleek niet gespeend van enige zin voor overdrijving en jeugdsentiment. De actrice mijmerde nostalgisch over haar kapot gespeelde VHS-exemplaar.

Kinnaman verklaarde dat rondsjouwen met het nieuwe RoboCop-harnas allesbehalve een pretje is. Daarop haalde ouderdomsdeken Michael Keaton de Roger De Vlaeminck in zich naar boven en peperde het publiek in dat het batmankostuum pas een bitch om te dragen was. Keaton speelt overigens Raymond Sellars, de grote baas van OmniCorp, een rol die aanvankelijk voor Hugh Laurie was.

Grote afwezige was Gary Oldman (Dr. Dennett Norton, de wetenschapper uit wiens koker het hele RoboCop-idee komt). Wel aanwezig was baas boven bazen Samuel L. Jackson (mediamagnaat Pat Novak). Die maakte het publiek warm door euforisch over de (nog niet vrijgegeven) trailer te verhalen.

We want the excitement in the trailer. Then people will get in there and then they’ll find out how morally intriguing it is, but first we’re going to show them the trailer. Then when people tweet their friends they’ll say ‘Damn, that shit is morally intelligent.’

MGM

Ook morrelden de makers wat aan het oorsprongsverhaal. In Paul VerhoevenRoboCop uit 1987 schoot een gangsterbende politieagent Alex Murphy (Peter Weller) nog op gruwelijke wijze aan flarden. Dit keer betekent een rampzalig auto-ongeluk de aanzet voor Murphy’s transformatie tot cyborg (het is dat, of de rest van zijn dagen als kasplantje slijten). Voor de rest tasten we vooral in het duister.

Op veel officieel beeldmateriaal moeten we immers niet rekenen. We zochten ons suf, maar vonden enkel wat clandestiene paparazzikiekjes. Om de fans wat tevreden te houden, is er wel een heuse fictieve OmniCorp-website in leven geroepen.

We’ve got the future under control.

De site geeft een overzicht van wat er in 2027 zoal van de OmniCorpfabrieksband rolt. In het assortiment zien we grappig speelgoed zoals een futuristische NI-408 blaffer, een XT-908 Aerial Vigilance en de C-1 Tactical Speed bromfiets. Ook de de ED-209 én de EM-208 (de enige echte RoboCop himself!) zijn van de partij. Geniale marketing als je het mij vraagt. Over de designs is niet iedereen te spreken. ‘Het lijkt verdomme wel een Power Ranger’, aldus een misnoegde fan.

Sony Pictures

Regisseur Padilha liet vorig jaar nog weten dat de opnames allesbehalve plezierig verliepen. Nu maar hopen dat het eindresultaat een beetje plezierig blijkt. Daarvoor is het wachten tot februari 2014. Padilha bevestigde inmiddels al dat de film een PG-13 rating meekrijgt. Dat is best zonde, wat Verhoeven spaarde destijds het buitensporig geweld en de blote tieten niet.

Nu ik er even over nadenk, kan ik me eigenlijk geen enkele Verhoevenfilm voor de geest halen waar het niet buitensporig geweld en blote tieten troef was.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.