Robots, monsters, tenen die krullen

Warner Bros. Pictures

Warner Bros. Pictures

Hij is er! Hij is er! Hij is er! De eerste trailer van Guillermo del Toro’s Pacfic Rim. En tot zover het goeie nieuws. Want hoewel mijn enthousiasme voor de robots vs monsters-film stilaan intergalactische proporties begon aan te nemen – de tatoeage op mijn linkerschouderblad is nagenoeg af – vond ik de trailer behoorlijk teleurstellend. Jaja, teleurstellend.

Er valt nochtans heel wat te zien: Jaeghers in actie, monsters op vernielingstocht, spektakelgalore, Idris Elba,… Ik was volledig klaar om uit mijn stoel geblazen te worden. Maar na de laatste explosie, en alomtegenwoordige powaat op de geluidsband, bleek ik nog altijd netjes rechtop te zitten. Niet dat er geen lekkers te rapen valt. Het shot op de brug, de vette GLaDOS-knipoog, de rocket-punch,… maar al die flashes of coolness worden moeiteloos overtroffen door momenten van pure ergernis.

Warner Bros. Pictures

Want waarom is het altijd zo donker? Speelt de hele film zich ’s nachts af? Of helpt de duisternis de gazillion gerenderde pixels te verbergen? En van waar die vreselijke tagline? To fight monsters we created monsters? Hoezo, zijn de Jaegers dan ook slecht op de één of andere manier? Maar het hatelijkste , het meest tenenkrullende moment, dat is toch wel de speech van Idris Elba (“Tonight we cancel the apocalypse!”). Misschien is het omdat we maar wat snippets te zien krijgen dat hij zo cheesy lijkt maar ik vrees dat dit een volbloed cringemoment wordt.

Enige troost is misschien te vinden in het feit dat een trailer, en bij extensie de volledige promotiecampagne, van een film niet altijd representatief is voor het finale product. Hopelijk heeft del Toro nog wat troeven achter de hand. En weet hij ze te spelen voor de release van de film. Mijn enthousiasme gaat in ieder geval het vriesvak in en wordt vervangen door scepsis vers van het veld. Verrassend!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.