Roskam goes HBO

Kinepolis Film Distribution

Slechts enkele dagen geleden werd duidelijk dat Lars von Trier scènes kwam draaien bij ons. Nu komt het nieuws dat Michael R. Roskam een omgekeerde beweging maakt. Of toch in zekere zin. Hij zou namelijk een serie ontwikkelen voor de Amerikaanse zender HBO. De zender HBO kennen we van enkele geweldige series zoals Band of Brothers, True Blood, Deadwood, Game of Thrones, en zo kunnen we nog een tijdje bezig blijven.

Kinepolis Film Distribution

De Belgische regisseur stond in de internationale schijnwerpers na zijn Oscarnominatie voor Rundskop. Het was ook tijdens het hele Oscarcircus dat de regisseur Michael Mann en Mark Johnson ontmoette. Mann is bekend van films als Heat en Miami Vice. Johnson op zijn beurt is producent van Rain Man en Breaking Bad. Beide heren scharen zich achter het project dat Roskam heeft voorgesteld.

Buda Bridge Bitch is de naam van het project. Het zou een misdaadserie worden die zich afspeelt in het Brussel van de nabije toekomst. Centraal staat een geheimzinnige vrouw op de Budabrug. Gewelddadige misdaad en al even onbehoorlijke onderzoekstechnieken vormen een rode draad. Brussel wordt een immoreel, duister en chaotisch oord. Nu is het een Roskam om het concept verder uit te werken. Hij kreeg ook reeds toestemming om een piloot-aflevering te draaien.  Dat de serie er daarom ook komt is geen zekerheid. Toch is het goed nieuws dat een Belgische regisseur deze kans krijgt.

Ook opvallend is dat er weer een stad in het centrum van de aandacht lijkt te komen. Na films als bijvoorbeeld In Bruges (Martin McDonagh), Vicky Cristina Barcelona en To Rome with love (Woody Allen) nog maar eens een bewijs dat city-marketing hot is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.