Rumble in the Jungle Book

Disney

Disney

Het gebeurt wel vaker dat twee grote studio’s “toevallig” op hetzelfde moment dezelfde film maken. Ze maken er dan ook graag een prestigezaakje van om de beste en grootste te zijn. Denk maar aan de 4 Peter Pan films die er weldra aankomen. Ook de klassieker The Jungle Book zit een tweestrijd gemengd. Zowel Disney als Warner Bros. maken zich gereed om de opnames van hun versie te starten. Het boek is deel van het publiek domein. Dus als iemand zich geroepen voelt om zijn eigen adaptatie te maken, wees welkom.

Idris Elba

Disney lijkt een voorsprong te nemen in zijn ontwikkeling. Al enige tijd geleden tekende Jon Favreau voor de regie. Nu kunnen ze ook Idris Elba vastpinnen aan het project. De acteur die beter Nelson Mandela speelt dan Morgan Freeman zal de rol van de meedogenloze Shere Khan op zich nemen. Met een stem dieper dan de diepste zee (niet bewust een Get Ready quote) komt dit wel snor. Naar verluid gaat men gebruik maken van motion capture om de Bengaalse tijger vorm te geven. Meer en meer wordt deze techniek toegepast: Andy Serkis, Rise of the Planet of the Apes en Benedict Cumberbatch als Smaug in The Hobbit om enkele voorbeelden te geven. Binnenkort wordt dit een nieuwe categorie op de Oscars…

Bij Warner Bros. loopt het minder vlot. Hun eerste regisseur, Alejandro Gonzalez Inarritu, gaf er de brui aan. Gelukkig hebben ze stevige vervanging. Niemand minder dan A Beautiful Mind-regisseur Ron Howard neemt het project over. Over de casting is nog niets gekend.

Hopelijk krijgen we twee mooie adaptaties. Niemand herinnert zich de life action adaptatie The Jungle Book uit 1994 en gelukkig maar. Na de tekenfilmversie van Dinsey uit 1967 liggen Mowgli en zin bende ons nauw aan het hart. En daar speel je geen spelletjes mee.

Disney

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.