Rundskop Belgische hoop op Oscar(nominatie)

Rundskop

KFD

Het leek vandaag waarschijnlijk heel even op een formatiebespreking tijdens de speciaal opgerichte commissie die de Belgische kandidaat kiest waarmee ons land hoopt op een Oscar(nominatie). Die commissie, onder leiding van voorzitter Roel Van Bambost, bestaat elk jaar braafjes uit 5 Nederlandstalige en 5 Franstalige Belgen uit de filmsector. Zij hadden dit jaar immers een luxeprobleem.

KFD

Rundskop was topfavoriet maar de concurrentie van Le gamin au vélo van de gebroeders Dardenne en Hasta la vista van Geoffrey Enthoven was heel groot. Uiteindelijk is het toch de favoriet geworden.

Tête de boeuf of Bullhead van Michael Roskam oogstte ook succes in Wallonië (niet onbelangrijk) en afgelopen weekend won de film nog 6 Vlaamse Filmprijzen op het Filmfestival van Oostende waaronder die van beste film, regisseur en acteur. Daarnaast zal de (prille) internationale doorbraak van Schoenaerts ook wel een rol hebben gespeeld.

Of dit menselijk verhaal over een boer met een pakkend verleden ook daadwerkelijk genomineerd zal worden is nog afwachten. Pas in januari worden 9 films op de shortlist gezet en daarvan krijgen uiteindelijk 5 een nominatie, met de felbegeerde Oscar voor een van hen op 26 februari.

[youtube id=”qrIyAQaBd-Y” w=”600″ h=”400″]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.