Russel Crowe als Dracula in Harker

Strike Entertainment

We haalden eerder de samenwerking aan tussen Eli Roth en Russell Crowe in RZA’s The Man with the Iron Fists. Daarvan schreef Roth het scenario en speelt Crowe een van de hoofdrollen. Nu lopen beiden elkaar opnieuw tegen het lijf. In een vampierfilm nog wel. Na het afhaken van Jaume Collet-Serra wegens een te druk schema zal Roth Harker, een variatie op Bram Stokers Dracula, regisseren. De plot: het onderzoek van Scotland Yard detective Jonathan Harker naar een reeks moorden begaan door de beruchte vampier.

Universal Pictures

Waarom uitkijken naar een zoveelste vampierfilm? Ten eerste zijn we benieuwd naar wat horrorspecialist Roth van deze klassieker zal maken. De laatste jaren ontgoochelden nogal wat films gebaseerd op klassieke figuren, zie The League of Extraordinary Gentlemen en Van Helsing. Van de bedenker van de Hostelfranchise kunnen we alleszins veel goor en bloed verwachten.

Een tweede ontegensprekelijk argument is Russel Crowe. Opnieuw gretig en gulzig geeft die een tweede adem aan zijn carrière. Na het bovengenoemde Iron Fists en de adaptatie van de musical Les Miserables werkt hij tevens aan Darren Aronofsky’s Noah en is voor volgende zomer de Superman reboot Man of Steel onderweg.

Het leukste argument is dat in Harker Crowe eerst de detective zou spelen, maar nu krijgt hij de rol van Count Dracula himself voorgeschoteld. Zijn atypische Dracula uiterlijk maakt de film zo hoogst interessant. Een onverwachte castingkeuze die de spreekwoordelijke druppel is: wij zullen erbij zijn wanneer Crowe uit zijn kist kruipt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.