Ryan en Hanks herenigd voor Ithaca

Warner Bros.

Meg Ryan en Tom Hanks waren in de jaren 90 een soort van fenomeen. Als zij twee samen in een film speelden, was het een gegarandeerd succes. Denk maar aan Joe Versus The Volcano, Sleepless in Seattle en You’ve Got Mail. Het duo is opnieuw herenigd voor Ithaca, maar deze keer is Ryan regisseur en Hanks producer.

MGM

Ryans regiedebuut is gebaseerd op het legendarische boek van William Saroyan, The Human Comedy. De veertienjarige Homer Macauley staat centraal in dit boek. In 1942 vertrekt Homers oudere broer ten strijd tegen de Duitsers en blijft hij achter met zijn moeder, zijn oudere zus en  z’n vierjarig broertje. Als ‘enige man in huis’ voelt hij zich verantwoordelijk en tegelijkertijd heeft hij ook de ambitie om de beste telegrambesteller ter wereld te worden.

Het verhaal van de wijlen Saroyan – de man is ondertussen al 32 jaar dood –  is doorspekt met verwijzingen naar Homerus, de auteur uit de Griekse oudheid bekend van de Ilias. Ryan zet dit thema nog verder in de verf door de film Ithaca te noemen, het eiland dat Odysseus tracht te bereiken in de Ilias.

Het boek begon trouwens als een script voor een film van Clerence Brown, maar Saroyan werd van het project gegooid. De man liet zich echter niet doen en transformeerde het script in een boek dat hij nog uitgaf vooraleer de film uitkwam in 1943. In Browns film speelt Mickey Rooney de hoofdrol. In de versie van Ryan zal dat Jack Quaid zijn.  Quaid is een nieuwkomer die eerder één van de tributes in The Hunger Games: Catching Fire speelde. Verder zullen ook Sam Shepard, Melanie Griffith en Ryan zelf in de film te zien zijn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.