Scarface-remake = een late 1 aprilgrap?

Universal

Universal

Er zijn films die me volgen overal waar ik ga. Als vuile potgrond blijven ze onder mijn vingernagels plakken. Geen pH-waarde die ze weg krijgt. Ze lijken wel bloed dat door mijn aders pompt. Het zijn meer dan films geworden. Ik tutoyeer ze met de vakterm “epische shit”.

Het zijn meesterwerken, die ik van het eerste shot tot de allerlaatste credit uit mijn hoofd ken. Ze maakten me duidelijk dat ik een preker van de zevende kunst moest worden. Ze verdienen een ereplaats op de Voyager Golden Record. Films, waarvan ik de dialogen kan ik dromen. Vele malen citeerden ik er met goede vrienden hele lappen tekst uit op veel te late avonden.

I never fucked anybody over in my life didn’t have it coming to them. You got that? All I have in this world is my balls and my word and I don’t break them for no one.

Universal

Scarface is zo een film. Every inch a magnum opus. Brian De Palma’s grootse regie. Oliver Stones’ verbluffende script. En bovenal een Al Pacino in ongezien bloedvorm. Tony Montana, eeuwige badass op het witte doek. Nooit werd de Amerikaanse droom zo rauw op het pellicule samengebald.

Vandaag hoorde ik dat er een remake aankomt. Scarface (1983) was overigens al een remake van de eponieme film uit 1932. Het is allemaal erg vaag. David Yates, de man van de laatste vier Harry Potter-films zou regisseren. Meer weet ik ook niet. Meer wil ik ook niet weten. Ik neem Yates niets kwalijk. Hij moet ongetwijfeld zijn bloedjes van kinderen kunnen voeden.  En zijn Harry Potters brachten me aangename momenten.

Maar de verantwoordelijke bij Universal uit wiens koker het hele remake-idee kwam? Invriezen in een blok carbonite en uitleveren aan de lokale Jabba the Hutt. En dan ben ik nog in een opvallend milde bui.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.