ScarJo als drugskoerier

Disney

Disney

Laten we er niet flauw over doen. Als we hier een stuk schrijven over Scarlett Johansson is dat in de eerste plaats om achteraf een uur bezig te zijn met de zoektocht naar de “juiste foto” bij het artikel (om dan uiteindelijk toch maar te kiezen voor een zedige screenshot). Al is het nieuwe project dat ze in haar agenda heeft geschreven deze keer zeker het vermelden waard. ScarJo gaat namelijk de hoofdrol te spelen in Lucy, de nieuwe van furieuze Fransman Luc Besson.

Johansson zal er een, niet onaardig uitziende, jonge dame spelen die gedwongen wordt om als bolletjesslikker aan de slag te gaan. U weet wel zo’n drugskoerier die de dope in één of andere lichaamsholte bewaart – ik kan me zo al een straffe scène voor de geest halen. Tijdens haar tocht komen de drugs per ongeluk vrij in haar systeem en in plaats van door een overdosis op de knieën te stuiken en het graf in te donderen, verandert Lucy in een ware vechtmachine. En daar houdt het nog niet mee op want plotsklaps is ze ongevoelig voor pijn, beschikt ze over telekinetische krachten en absorbeert ze meteen alle kennis. Als dit met een beetje vakmanschap gemaakt wordt – en Besson is toch geen kneusje – heeft dit heerlijk guilty pleasure-potentieel.

Na haar avonturen als Natasha Romanoff/ Black Widow heeft Johansson blijkbaar duidelijk de smaak voor actiefilms te pakken. Momenteel huppelt ze op de set van Captain America: The Winter Soldier opnieuw rond in het strakke leren pakje van haar Avengerspersonage. Eens die opnames zijn afgerond, begint ze met Lucy. Dit jaar is de actrice, weliswaar met de vuisten stevig op zak, nog te zien in Don Jon van Joseph Gordon-Levitt, die zijn langspeeldebuut maakt als regisseur, en in de sci-fiprent Under The Skin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.