Schoenaerts pakt hoofdrol in Belgica

Lumière

Lumière

Dezer dagen denkt Felix Van Groeningen enkel nog aan die felbegeerde Oscar, denkt u. Maar een bijzonder nieuwtje doet wat anders vermoeden. Belgica, het toekomstige project van de Gentse regisseur, heeft namelijk net Matthias Schoenaerts te pakken voor de hoofdrol. Ook Stef Aerts zal een belangrijke rol voor zich nemen.

Zoals u hier eerder kon lezen, gaat Van Groeningens nieuwe film over het Gentse café Charlatan. Felix’ vader richtte het ooit op, hijzelf werkte er nog als barman en eenieder Gentenaar heeft uiteraard een knapzak vol anekdotes over de Charlatan – genoeg om een film te vullen.

Om het toch ietwat tijdlozer te maken schrijft Van Groeningen over café Belgica, en niet de Charlatan. ‘De film gaat over een café dat eerst klein is, maar daarna groter wordt en in een negatieve spiraal terechtkomt’, zegt de regisseur. Nou, dingen die in negatieve spiralen terechtkomen, daar weet Matthias Schoenaerts wel raad mee (zie Rundskop, De rouille et d’os en… tjah).

Geen slecht woord, hoor. Want combineer het succes van Van Groeningen en The Broken Circle Breakdown met Schoenaerts’ rijzende ster, en er kunnen wel wat potten gebroken worden. Een ijzersterk team, zoals The Playlist het omschrijft: ‘like Tintin and Captain Haddock’!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.