Schwarzenegger in Terminator 5

Universal Pictures Benelux

Universal Pictures Benelux

Arnold Schwarzeneggers grote terugkeer door de gietijzeren poort van de actiecinema bleek uiteindelijk slechts een wandelingetje door een aftands, van houtworm doordrongen, achterpoortje te zijn. The Last Stand haalde wereldwijd nog geen 40 miljoen dollar binnen, een beschamend resultaat voor de vleeshomp die in de jaren ’80 en ’90 de box office domineerde. En dus grijpt de Ahnuld terug naar zijn allergrootste succesnummer, The Terminator.

Schwarzenegger maakt zelf bekend dat hij te zien zal zijn als de T-800 in Terminator 5. Het nieuws brak niet toevallig uit in dezelfde week dat studio Paramount aankondigde om een nieuwe Terminator-film te maken en verdelen.

I’m very happy that the studios want me to be in Terminator 5 and to star AS the Terminator, which we start shooting in January.

Universal Pictures Benelux

In de veronderstelling dat The Schwarz de waarheid vertelt – en wie twijfelt aan de geloofwaardigheid van een ex-politicus? – en de opnames effectief begin volgend jaar starten, zal er snel een nieuwe regisseur moeten gevonden worden. Justin Lin, die een accordeonfile Fast and Furious-films regisseerde, was de laatste naam die verbonden was aan een nieuwe Terminator. Maar die haakte anderhalf jaar geleden al af. Nu Lin paste voor een zevende Fast and Furious heeft hij misschien weer ruimte in zijn agenda. Een gruwelijk slechte keuze zou de man niet zijn. Lin kan een zwierige actiescène ineen steken maar of hij ook een beetje gravitas aan een film kan geven, is een totaal andere zaak.

Wat we wel zeker weten is dat de film geschreven wordt door Laeta Kalogridis en Patrick Lussier. Kalogridis schreef en producete Shutter Island van Martin Scorcese en pende ook Alexander voor Oliver Stone. Lussier is de man achter gedrochten als Drive Angry en My Bloody Valentine. Of de vijfde Terminator bij hen in goede handen is, is zeer de vraag. In ieder geval zullen ze met een straffe verklaring moeten komen waarom de T-800 er plots zo verrimpeld uitziet.

Misschien laten ze hem deze keer infilteren op een bingo-avond van de seniorenbond. “I need your slippers, your hearing aid and your wheelchair”, ik hoor het hem al zeggen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.