Scorsese verkiest Taiwan boven Japan

Paramount

Paramount

Martin Scorsese kiest Taiwan als decor voor zijn nieuwe film Silence, die gebaseerd is op de gelijknamige roman van Shusaku Endo. Eerst was het plan om de opnames van Silence af te werken in Japan. Maar een persoonlijk gesprek met Ang Lee zou de Amerikaanse regisseur op andere gedachten hebben gebracht. Lee had positieve ervaringen met Taiwan, waar hij een groot deel van Life of Pi inblikte, en wist zijn enthousiasme over te brengen op Scorsese.

Eerder deze maand verkende Scorsese met een klein productieteam al enkele locaties in Taiwan, waaronder hoofdstad Taipei, Taichung en Huailien. Naar verluidt was hij zeer onder de indruk. Hij denkt dat de opnames in Taiwan minder stresserend zullen verlopen dan in Japan. Bovendien is er nog veel architectuur behouden gebleven uit het Japanse koloniale tijdperk. Dat laatste is belangrijk, aangezien de roman van Endo zich afspeelt in Japan.

Scorsese keert tijdens de zomer terug naar Taiwan om er Silence in te blikken. Eerder raakte al bekend dat Andrew Garfield, Liam Neeson, Ken Watanabe en Adam Driver een rol spelen in de film.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.