Seizoen 2: Gomorra – La serie

Lumière

Lumière

Shachida

Shachida

In 2014 veroverde de Italiaanse topmaffiareeks Gomorra – La serie onze harten en zielen. Dit jaar krijgen we eindelijk het langverwachte tweede seizoen van deze meedogenloze, bloederige en geniale serie!

Gomorra – La serie is gebaseerd op de non-fictiebestseller Gomorra van de Napolitaanse journalist Roberto Saviano. In zijn boek dat in 2006 uitkwam, vertelt Saviano over de economische heerschappij van de Napolitaanse maffia Camorra. Gomorra werd in korte tijd een echte hype in Italië. Als gevolg daarvan kreeg Saviano dreigbrieven en telefoontjes. Sinds 2006 leeft hij daarom ondergedoken en wordt hij permanent door de politie bewaakt. Als je weet wat er allemaal in zijn boek staat, is dat niet verwonderlijk. Zeker lezen dus. Verder is Gomorra – La serie ook losjes gebaseerd op de gelijknamige film van Matteo Garrone. Die kwam uit in 2008 en leunt dichter aan bij het boek.

Lumière

Lumière

Gomorra – La serie focust op de Camorra-clan Savastano. Wanneer het hoofd van de familie en een van de meest gevreesde maffiabazen in de regio, Don Pietro Savastano (Fortunato Cerlino), in de gevangenis belandt, neemt zijn vrouw Imma (Maria Pia Calzone) tijdelijk de touwtjes in handen. Ze neemt de leiding vrij snel over, omdat ze beseft dat hun verwende en laffe zoon Genny (Salvatore Esposito) er duidelijk nog niet klaar voor is. Ook vreest ze ervoor dat Ciro “The Immortal” di Marzio (Marco D’Amore), een van Pietro’s mannen, de rol op zich wil nemen.

Imma heeft nooit veel vertrouwen gehad in Ciro, en terecht. Het wordt al snel duidelijk dat hij de Savastano’s gewoon volledig uit de weg wil ruimen. Wanneer Pietro in de cel vliegt, probeert Ciro de makkelijk beïnvloedbare Genny in te palmen. De sterke en intelligente Imma saboteert zijn plannen en zorgt ervoor dat Genny in een echte en koelbloedige man verandert.

Lumière

Lumière

Zo gemakkelijk geeft Ciro natuurlijk niet op. Hij manipuleert iedereen en alles rondom zich zodanig dat er een oorlog uitbreekt tussen de jongere aanhangers van Genny en de oudere mannen van Pietro. Hij zet ook de rivaliserende maffiabaas Salvatore Conte (Marco Palvetti) op tegen Genny, die er na de dood van zijn moeder alleen voor staat. Of zo lijkt het in ieder geval heel eventjes.

Gomorra – La serie is zonder twijfel een van de spannendste en beste series die ik in mijn leven al heb gezien. Tijdens de laatste afleveringen van het eerste seizoen heb ik bijna al mijn nagels afgebeten. Het is een maffiareeks met serieuze ballen, die het gepopulariseerde en veel te Amerikaanse The Sopranos en The Godfather ver achter zich laat. Begrijp me niet verkeerd: The Godfather is uiteraard een übergoede film, maar in vergelijking met Gomorra is hij gewoon veel te braaf.

Meer leuk nieuws! Sinds kort staat Gomorra – La serie ook op Netflix. Jongens en meisjes, bij deze hebben jullie geen enkel excuus meer om jullie niet op te sluiten en een Gomorra-marathon te houden. Voor degenen die het eerste seizoen al gezien hebben, plaats ik hier even de trailer van seizoen twee. De ondertitelde versie is helaas nog niet beschikbaar.

@supercalifilm volgen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.