Sequel voor Dumb and Dumber

New Line Cinema

New Line Cinema

The most important thing in business is honesty, integrity, hardwork… family… never forgetting where we came from. Wijze woorden van Frank Lucas, Denzel Washingtons personage in American Gangster. En die boodschap hebben Jeff Daniels & Jim Carrey goed in de oren geknoopt.

Twee decennia na Dumb and Dumber zullen de acteurs opnieuw samen aan het werk zijn in de sequel Dumb and Dumber To. Daniels klonk erg euforisch toen hij het nieuws laatst op de sofa bij Jimmy Fallon bekend maakte. Kijk, dat vind ik nu eens mooi. Street cred opbouwen als serieuze ambachtsman met gedegen series als The Newsroom en een sterke rol in Looper. En vervolgens doodleuk tekenen voor een vervolg op Dumb and Dumber.

New Line Cinema

Carrey houdt zich voorlopig nog op de achtergrond. De acteur heeft het allicht te druk met al twitterend de makers van Kick-Ass 2 in het harnas te jagen. Ik kijk er in elk geval enorm naar uit om de Canadees terug te zien in zijn vertrouwde biotoop van pis en kakhumor. Wie beweert dat Carrey die nooit verlaten heeft, verdient een flinke slag. En moet dringend Man on the Moon, Eternal Sunshine of the Spotless Mind & I Love You Phillip Morris aanschaffen.

If they each had half a brain, together they would still only have half a brain.

Dumb and Dumber liet de wereld in 1994 kennis maken met de halvegare leeghoofden Harry Dunne (Daniels) & Lloyd Christmas (Carrey). Commercieel was de film een groot succes. Na het openingsweekend had de film zijn budget al terugverdiend. De helft van dat budget was overigens naar Carreys loonbriefje gegaan. Carrey scoorde dat jaar een hattrick. Dumb and Dumber zou samen met Ace Ventura: Pet Detective en The Mask de hoogste positie van de Amerikaanse box-office halen.

New Line Cinema

Ook niet onbelangrijk: de film was bij momenten erg hilarisch. Ik herinner me nog dat ik me verslikte in mijn popcorn, terwijl ook mijn ouwe man bulderlachte dat het een lieve lust was. De humor was infantiel, dwaas en op sommige momenten erg flauw. Maar tegelijkertijd was dat net de kracht van de film. Check die scène waar Lloyd Harry’s dode papegaai, Petey, aan een blind jongetje verkoopt.

Maar kom. Mors de bonen! 20 jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film trekken Harry & Lloyd er op uit om een van hun verloren gewaande kinderen te zoeken. Niet om achterstallig zakgeld te geven, maar om het nageslacht een nier af te troggelen. Klinkt op zich zeker niet slecht. Of het concept ook een deftige uitwerking krijgt is een andere vraag. Daniels is alvast lyrisch over het scenario.

I’ve seen the script. It’s hysterical. We’re middle-aged, we’re not pretending we aren’t. We’re middle-aged and we’re still that stupid.

Ook regisserende broers Bobby &  Peter Farrelly keren terug. Na Dumb and Dumber draaiden ze nog There’s Something About Mary & Kingpin. De broers zouden doorheen de jaren jammer genoeg heel wat minder grappiger spul afleveren. Na Me, Myself & Irene uit 2000 hebben die Farrelly’s zelfs helemaal niets grappigs meer gemaakt.

RCV Film Distribution

In 2003 was er overigens al de gruwelijke prequel, Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd. Enkele jaren geleden zag ik hem op tv, en die 85 minuten krijg ik nooit meer terug. Ik vind, als zelf respecterende filmredacteur moet je ook af en toe durven pootje baden in een teiltje stront. Voor wie het wil weten, jup, deze jongen heeft de hele Twilight-saga uitgekeken.

De opnames van Dumb and Dumber starten na het zomerreces. Midden 2014 komt het eindresultaat in de zalen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.