Seth MacFarlane presenteert Oscars 2013

ABC

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences probeert de laatste tijd zijn traditionele (ietwat saaie) imago weg te werken. Zo werd deze week aangekondigd dat niemand minder dan Seth MacFarlane de Oscaruitreiking zal presenteren op 24 februari 2013. MacFarlane is bekend als maker van de animatieseries Family Guy en American Dad!. Daarin doet hij ook de stemmen van Peter, Brian en baby Stewie Griffin, alsook van Stan Smith en Roger de alien. Deze zomer zorgde hij voor een wereldwijde filmhit met Ted, een verrassend leuke komedie over een man (Mark Wahlberg) en zijn vuilgebekte, pratende teddybeer. MacFarlane schreef het script van Ted, regisseerde én nam de rol van teddybeer Ted op zich.

Fox Network

Family Guy en American Dad! zijn wel tekenfilms, maar dat wil niet zeggen dat ze geschikt zijn voor kinderen. De thema’s die centraal staan in MacFarlane’s animatieseries zijn vaak van seksuele of gewelddadige aard. MacFarlane is een durver. Hij durft de draak steken met gelijk welke celebrity, zal nooit controverse uit de weg gaan en heeft een erg uniek gevoel voor humor. Hij is al bij al een heel gedurfde keuze als presentator van de Oscars.

MacFarlane kan reeds op veel steun rekenen (zo getuigen de internetfora), maar er zijn altijd mensen die moeten protesteren. De PTC (Parents Television Counsel) diende recentelijk een klacht in tegen American Dad!. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen werden allusies gemaakt op orale seks, en dat op een tijdstip wanneer ook kinderen voor de buis zitten.

Vorig jaar presenteerde oude bekende Billy Crystal nog de Oscaruitreiking. Het jaar dáárvoor waren het Anne Hathaway en James Franco, ook een gedurfde keuze van de Academy, maar zij stelden teleur. Het is dus aan Seth MacFarlane om alles over een andere boeg te gooien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.