Waarom Hunnan 50 Shades of Grey ontliep

Warner Bros.

Warner Bros.

Wanneer scifi- en fantasy-geeks discussiëren over welke acteur de beste Bilbo speelt (Martin Freeman natuurlijk) of zich afvragen of Ender niet te zelfzeker wordt afgebeeld, hoor je de brave belastingbetaler gniffelend met de ogen draaien. Wanneer het echter aankomt op wie Christian Grey zal spelen in de nakende verfilming van de milde sm-fantasie Fifty Shades of Grey, vloeit er genoeg inkt, tranen en ander lichaamsvocht om Mount Doom te blussen.

20the Century Fox

Sons of Anarchy en Queer as Folk-hunk Charlie Hunnam zag aanvankelijk de rol wel zitten maar bedacht zich, waardoor zowel producers als fans terug op zoektocht konden gaan naar wie het zweepje mag bedienen. Hunnam zelf schept nu orde in de speculaties naar zijn redenen om op zijn beslissing terug te komen.

Stemmen gingen op dat Hunnam volledig miscast was als hoeder van de roede en dat hij de rol te kinky zou vinden nu hij geen 20 meer is. Dit laatste blijkt deels waar in de zin dat hij dat soort rollen niet meer smaakt en graag dat imago aan de kant zet.

Zijn carrière en potentieel als acteur kregen een enorme boost door het succes van Sons of Anarchy. Nu het laatste seizoen eraan komt, verklaart de prille dertiger ook geen tijd genoeg te hebben om de kwaliteit van de reeks te garanderen, een project als 50 Shades te ondersteunen én zijn (in Groot-Brittannië wonende) gezin vaak genoeg te zien.

Als je het ons vraagt, zal de afwezigheid van 50 Shades op Hunnams CV weinig invloed hebben op zijn verdere carrière. Na Pacific Rim zet  hij zijn samenwerking met Guillermo del Toro verder met Crimson Peak, waarin hij naast Mia Wasikowska (Stoker) en Jessica Chastain (Zero Dark Thirty) zal spelen. Daarnaast staat Triple Nine in de steigers, een misdaadfilm van John Hillcoat (The Road) waar u ongetwijfeld binnenkort meer over verneemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.