FFG: Short Term 12 komt in oktober in de zalen

Filmfreaks

Filmfreaks

Op 12 februari komt het Amerikaanse drama Short Term 12 van de veelbelovende jonge filmmaker Destin Cretton in onze zalen, alhoewel de vroege vogels hem al tijdens het Filmfestival van Gent kunnen zien.

Deze prent won op South by Southwest zowel de juryprijs als de publieksprijs. Ook ging hoofdrolspeelster Brie Larson op het filmfestival van Locarno  met de prijs voor beste actrice aan de haal. In de Verenigde Staten wordt Short Term 12 met groot enthousiasme ontvangen door zowel pers als publiek.

Twintiger Grace is leidinggevende in een tijdelijk opvanghuis voor tieners. Ze doet haar werk met medeleven, humor en een zekere nuchterheid. Maar hoe stabiel ze is op haar werk, hoe lastig ze het heeft in haar privéleven. Haar onvermogen om haar eigen moeilijke verleden te verwerken, zet zelfs haar relatie onder druk. Wanneer er een nieuwe bewoner in het opvanghuis arriveert, de slimme maar getroebleerde Jayden, wordt Grace eindelijk gedwongen om de problemen uit haar eigen jeugd onder ogen te zien.

Volgens de eerste recensies speelt het intelligente script van Short Term 12 een subtiel spel met de emoties van de kijker door heen en weer te schieten tussen ontroerend, grappig, spannend en warm.

We zijn alvast benieuwd!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.