Shyamalan werkt opnieuw met Willis

Hollywood Pictures

Hollywood Pictures

M. Night Shyamalan is terug van weggeweest! Een matige prestatie als regisseur voor The Happening bracht niet veel goeds voor deze regisseur. Het ietwat abominabele The Last Airbender leek alvast het einde te zijn van een redelijke carrière. Zijn recentere After Earth werd dan toch iets positiever onthaald, al scheerde de film geen hoge toppen. De Indisch-Amerikaanse regisseur heeft de laatste jaren al veel tegenwind gekregen en hoopt nu het tij te kunnen keren. Na een succesvolle samenwerking in The Sixth Sense gaan Bruce Willis en M. Night Shyamalan opnieuw samenwerken.

Het duo gaat deze nieuwe samenwerking aan voor Labor of Love. Willis speelt een uitbater van een boekenwinkel, wiens vrouw sterft in een tragisch ongeluk. In zijn huwelijk heeft deze boekenkenner echter weinig zijn liefde uitgedrukt voor zijn vrouw. Hij wil dat goed maken door de Verenigde Staten, te voet, te doorkruisen. Dat was ten slotte één van haar wensen. Willis gaat op pad, van Philadelphia tot Californië en wil zo, weliswaar postuum, zijn vrouw eren.
Het verhaal baseerde Shyamalan op een van de allereerste scripts die hij verkocht. Toen had Fox de touwtjes echter stevig in handen en omdat Shyamalan de regiestoel ambieerde zag deze film nooit het daglicht. Nu krijgt de regisseur een tweede kans om het project in een weliswaar licht aangepaste vorm te realiseren. Volgens onze geruchtenmolen sluit het verhaal nu veel dichter aan bij de roots van Shyamalan: zo zou het veel gemeen hebben met thematiek van zijn eerste film Praying With Anger uit 1993.

Momenteel heeft Fox opnieuw de touwtjes in handen. IM Global heeft daarenboven al een wereldwijde deal afgesloten, waardoor het publiek al zeker kan zijn van één ding: Shyamalans nieuwste film zal overal ter wereld gedraaid worden, inclusief de Benelux.

It’s a crowd-pleaser.

Met die weinige woorden onthulde IM Global stichter Stuart Mill de redenen waarom men zo gretig de film inkocht. De samenwerking tussen Willis en Shymalan klinkt veelbelovend, al heeft de regisseur toch wel erg veel pech gehad de afgelopen jaren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.