Sofia Coppola naar Fairyland

Focus Features

Focus Features

Oscarwinnares Sofia Coppola en Andrew Durham gaan in samenwerking met American Zoetrope het boek Fairyland verfilmen. En om het ‘all in the family’ te houden, produceert Sofia de film samen met Roman Coppola. Sofia verdiende reeds haar strepen met films als Lost in Translation en Marie-Antoinette.

Bookdepository

W. W. Norton & Company

In een reactie zei Sofia: “Ik hou van het boek Fairyland. Het is het lieve en unieke liefdesverhaal van een meisje en haar vader. Beiden groeien samen op in de seventies in San Francisco. Ik denk dat we er een boeiende en ontroerende film van kunnen maken, over een onderwerp dat ik nog niet gezien heb.”

“Sofia’s begrip van het vrouwelijke perspectief en de artistieke visie die ze deelt met Andrew Durham maken van hen de ideale partners om deze film in te blikken. Ik kon niet gelukkiger zijn”, zei auteur Alysia Abbott.

Fairyland is een coming-of-age-verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de levendige culturele scène in San Francisco tijdens de jaren ’70 en ’80. Zowel voor als na de aidsepidemie. De ziekte aids zou later het leven opeisen van Abbotts vader, een dichter en homoactivist.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.