Sonic the Hedgehog sprint naar Hollywood

Sonic the Hedgehog

SEGA

Hij sprint sneller dan The Flash, is kleiner dan Danny DeVito, verzamelde in zijn leven meer ringen en diamanten dan Zsa Zsa Gábor en Elizabeth Taylor tezamen en telt meer stekels dan de front row van een Sex Pistols-concert. Jawel luitjes, Sonic the Hedgehog komt naar het witte doek.

Een dubieus genre

Super Mario Bros. (1993) - John Leguizamo en Bob Hoskins

Warner Home Video

Geen seconde te vroeg. Grote rivaal Mario kreeg al in 1993 zijn film. Als Hollywoods eerste gameverfilming zette Super Mario Bros. een weinig eervolle trend in. Dat gameverfilmingen beter het daglicht niet zien. Need for Speed, iemand?

Ondanks de opstapeling stinkerds, blijft het maar filmadaptaties van videospelletjes regenen. Splinter Cell, Assassin’s Creed, Metal Gear Solid en de 37ste aflevering in de Resident Evil-reeks, om even wat aankomende titels te noemen.

Sonic the Hedgehog

Nu kondigt Sony Pictures aan dat de stekelige SEGA-mascotte zijn eigen film krijgt. De blauwe egel gaat al even mee. Sonic zag het levenslicht in juni 1991 op de Mega Drive. Doel was om Nintendo’s razend populaire Italiaanse loodgieter de loef af te steken. Dat lukte SEGA niet helemaal.

Sonic the Hedgehog-series (1993-1994)

DIC Home Entertainment

De Japanse consolereus miste haar afspraak met de 21ste eeuw en maakt tegenwoordig spelletjes voor de concurrentie. Daar komen ook nog steeds nieuwe Sonic-titels bij.

Met inmiddels 140 miljoen verkochte exemplaren en vier tekenfilmseries, blijft de rood geschoeide wervelwind goed boeren.

Veteranen van het gouden 16-bit-tijdperk klasseren de huidige 3D Sonic-games onder de S van ‘slappe kost’. De huidige Sonic heeft bovendien een idioot aandoende groeispurt gekregen. Mekkeren dat het vroeger toch allemaal beter was, is duidelijk geen exclusief monopolie van de filmjournalist.

Sonic has had dozens of adventures on the console and the small screen, and we’re thrilled that he’s now coming to the big screen. Sony Pictures has had great success with hybrid animated and live-action features, and we’re confident that this collaboration will bring a fresh take to Sonic, while still capturing everything that the fans love about him.

CGI-animatie + live-action

Sonic the Hedgehog & Dr. Eggman - SEGA

SEGA

Afgaande op de eerste berichtgevingen mikt Sony op een mash-up van CGI-animatie en live-action (zie ook: The Smurfs en Alvin and the Chipmunks).

Het Japanse Marza Animation Planet belooft er minutieus over te waken dat de diehard Sonic-fans hun doodsbedreigingen en bombrieven achterwege houden.

De heren Evan Susser en Van Robichaux zijn alvast aan het brainstormen geslagen over de zieke plannetjes waarmee Sonics aartsvijand Dr. Eggman de blauwe egel en zijn posse – Tails, Knuckles en Amy – zal belagen. Scenaristen die niet meteen een belletje doen rinkelen. Een tijdje geleden vielen hun namen als nieuwbakken schrijvers voor de live-action The Jetsons-film. Nooit meer iets van gehoord sindsdien. Een tikkeltje verontrustend.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.