Sony wil Jaden Smith als huurmoordenaar

Sony Pictures Releasing

Een engelengezicht, een volbloed talent, een marmeren lijf, een Pippapoep,… je hebt er ongetwijfeld een streepje mee voor als je het in de filmbusiness wil maken. Maar in Hollywood ben je pas écht iemand als je bankable ([ˈbæŋkəbəl], adj.: in staat zijn het financieel succes van een film te verzekeren) bent. En na het fenomenale succes van The Karate Kid – de remake van de eightiesklassieker haalde wereldwijd een dikke 350 miljoen dollar binnen – ís Jaden Smith zo’n bankable acteur. Daarom wil Sony hem absoluut als hoofdrolspeler in de verfilming van Boy Nobody.

Dat boek, van ene Allen Zadoff, gaat over een gebrainwashte  tienerhuurmoordenaar die zonder wroeging of angst  “uit werken gaat”. Tenminste tot hij plots zijn emoties terug ontdekt. Boy Nobody is het begin van een trilogie – waar is de tijd dat je in één keer een volledig verhaal kon verhapstukken? – en Sony ruikt een franchise. En dan speel je op veilig door iemand te casten die publiek aantrekt.

Tenminste dat is toch de theorie. Want ook al denkt de studio dat de ster bankable is, het publiek volgt niet noodzakelijk diezelfde mening. Abduction bijvoorbeeld, met Twilight-vleeshomp Taylor Lautner, leek een kat in ’t bakkie maar zette de box-office allesbehalve in lichterlaaie. Het succes van Boy Nobody is dus geenszins verzekerd. Qua originaliteit zal de film al zeker geen prijzen winnen.

Jaden Smith is momenteel samen met papa Will Smith – iemand die met zijn smoelwerk wél nog volk lokken – de opnames van After Earth, een sciencefiction thriller van M. Night Shyamalan, aan het afwerken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.