Sphinx kleurt opnieuw roze

Wild Bunch Benelux

Wild Bunch Benelux

Wie dezer dagen zin heeft om een LGBT-filmpje mee te pikken, wordt op zijn wenken bediend. La vie d’Adèle, Behind the Candelabra, L’inconnu du lac… Keuze te over in de bioscoop!

Cinéart

Cinéart

Helaas is het een evolutie waar niet iedereen over te spreken is. Zo bleek ook vorige maand op het holebifilmfestival Side by Side in Sint-Petersburg. Dat thema’s als homoseksualiteit gevoelig liggen in Rusland, hoef ik je niet te vertellen. Aan de bioscoop waar het filmfestival plaatsvond, hadden tegenstanders dan ook posters opgehangen met antihomoleuzen. Ook het festival zelf verliep niet van een leien dakje. De voorstelling van Matterhorn, een film van de Nederlander Diederik Ebbinge, liep uren vertraging op door een bommelding.

Gebeurtenissen als deze bedroeven niet alleen de LGBT-gemeenschap, maar ook de filmsector. De holebicinema heeft immers heel wat moois te bieden. Iets wat ook Sphinx niet ontgaan is. In januari 2013 organiseerde de Gentse bioscoop daarom Pinx, een vierdaags festival dat holebifilms in de  spotlight zette. Na het succes van deze eerste editie kon een vervolg niet uitblijven. In januari 2014 pakt Sphinx dus uit met het tweede Pinx-festival.

Gaumont

Dit najaar warmt de bioscoop je alvast op voor PINX 2014 met een maandelijkse filmzondag. Elke tweede zondag van de maand laat Sphinx een film over een LGBT-thema op je  los. In november was dat Les garçons et Guillaume, à table!, een komedie van Guillaume Gallienne over diens seksueel verwarde jeugd. Gallienne speelt zowel zichzelf als zijn eigen moeder. Maar wees gerust: dit is geen Jack and Jill 2.

Op zondag 8 december om 17u kan je in Sphinx terecht voor de avant-première van In the Name Of. Deze prent van regisseuse Malgorzata Szumowska was in oktober reeds te zien op Film Fest Gent. Andrzej Chyra kruipt in de huid van Adam, een Poolse priester die probleemjongeren op het rechte pad probeert te krijgen. Op een dag ontmoet hij de knappe jongeling Lukasz. Wat er dan gebeurt? Volgende trailer licht alvast een tipje van de sluier op.

Zin in nog meer van dat? Trek dan tussen 23 en 26 januari richting Sphinx voor PINX 2014 en have a gay old time.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.