Sphinx selecteert Spaanse cinema

Sony

Sony

CineMás. Het klinkt een beetje als kerstmis, niet? Eigenlijk is het dat ook wel; kerstmis voor alle liefhebbers van Spaanse films. Van 24 tot 30 april pakt Sphinx Cinema uit met een heuse Spaanse filmweek. Dagelijks om 20u en/of 22u zal er een première of een niet in België uitgebrachte film vertoond worden. Een unieke kans dus! Verrassend genoeg staat er geen enkele film uit Spanje op het programma… Het zijn dit jaar namelijk allemaal audiovisuele producten van Zuid-Amerikaanse bodem.

Imagine Film Distribution

Imagine Film Distribution

Woensdag 24 april om 20u opent No de week. Het is een film die zich afspeelt in Chili eind jaren 80, met Gael García Bernal in de hoofdrol. Hij speelt een campagneleider die de bevolking op een inventieve manier oproept om tegen dictator Pinochet te stemmen. Donderdag is het de beurt aan Después de Lucia, over pesten en de gevolgen daarvan. Vrijdag speelt Nosilatiaj, La Belleza. Deze film gaat over een meisje van een inheemse stam, wiens haar voor de eerste keer in haar leven geknipt wordt. Met heel wat gevolgen van dien. Diezelfde dag speelt Joven Y Alocada, een prent die de seksuele escapades van een jonge vrouw volgt.

Ook zaterdag spelen er twee films. De eerste is De Jueves a Domingo, een deprimerende roadmovie over een familie die uit elkaar dreigt te vallen wanneer papa en mama ruzie beginnen te maken. Daarnaast is er La Playa DC, over een herenkapper die diep in de problemen zit. Zondag draait Infancia Clandestina: een ondergedoken jongen keert samen met zijn familie terug naar zijn geboorteland, Argentinië.

Maandag komt Sphinx met Tres op de proppen. Deze film gaat over een man die zijn gescheiden vrouw niet kan loslaten. Tenslotte is er El Último Elvis. Hierin wordt een Elvisimitator in hart en nieren voor het eerst geconfronteerd met de echte wereld. Spaanse filmfans met een lichte voorliefde – of iets extremere fetisj – voor films over jongeren, gezinnen, haartooi of Elvisimitators zullen dus zeker aan hun trekken komen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.