Spielberg koopt rechten Grapes of Wrath

20th Century Fox

20th Century Fox

Het is eens iets anders dan een nieuw paar schoenen kopen in de solden. Steven Spielberg gaat waarschijnlijk de rechten kopen van The Grapes of Wrath, het boek van John Steinbeck uit 1939.

Het verhaal volgt een verarmde familie de na de Great Depression wegtrekt uit het tot dustbowl herleide Oklahoma. Het werk werd een instant klassieker en weinig ex-scholieren hebben het boek niet in hun boekenkast staan.

The Grapes of Wrath werd al eerder verfilmd, maar wie zich dat nog kan herinneren is 80-plusser. In 1940 schitterden Henry Fonda en Jane Darwell als ma en pa Joad. Ook John Carradine – inderdaad, de vader van – was van de partij. De film werd een groot succes. Zelfs Steinbeck was opgetogen over het resultaat.

Ook Sundance, opgericht door Robert Redford, was geïnteresseerd in de rechten van het boek. Zij wilden er een miniserie van maken. Ondertussen ziet het het er naar uit dat de erven Steinbeck voor Spielberg zullen kiezen, die voorstelde om het boek in een langspeler te gieten. Toch zal Spielberg de film niet regisseren, maar hij wordt waarschijnlijk wel producer. Wij zijn alvast benieuwd naar het resultaat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: ,

Comments are closed.