Baz Luhrmann voor Napoleon-serie

The Great Gatsby

Warner Bros.

Steven Spielberg wil Baz Luhrmann (The Great Gatsby) strikken als regisseur van een ambitieuze reeks over Napoleon Bonaparte. Spielberg zal de reeks produceren. Wie de rol van Napoleon voor zijn rekening zal nemen, is nog niet bekend. Het project moet een van de grootste ooit worden van de Amerikaanse betaalzender HBO. Voor een zender die ook eigenaar is van behoorlijk dure series als Rome en Game of Thrones, wil dit toch wat zeggen.

Het verhaal van de reeks is gebaseerd op een ongepubliceerd scenario van Stanley Kubrick. Kubrick kreeg het scenario in de jaren zestig en zeventig niet aan de straatstenen kwijt, ondanks talloze herschreven versies en herhaaldelijke verklaringen dat het de beste film ooit zou worden. De ‘beste film nooit gemaakt’, zoals het project sindsdien bekend staat, komt nu dan toch van de grond. Zij het dan in de vorm van een reeks.

Het is trouwens niet het enige project over Napoleon dat in de stijgers staat. Zo maakt Warner Bros. werk van een film over de Franse krijgsheer, met Snow White and the Huntsman-regisseur Rupert Sanders aan het roer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.