Spin-off Breaking Bad krijgt groen licht

Breaking Bad

Sony Pictures Television

Terwijl het vijfde en laatste seizoen van Breaking Bad in de VS op zijn einde loopt, denkt bedenker Vince Gilligan al aan de toekomst. Maandenlang sleepten de gesprekken over een mogelijke spin-off aan, maar eindelijk lijkt de kogel door de kerk. Zender AMC en producent Sony hebben namelijk groen licht gegeven voor een prequel rond Saul Goodman, de advocaat die in de serie Walter White en Jesse Pinkman vertegenwoordigt.

Het fiat van AMC en Sony wil echter niet zeggen dat de prequel er daadwerkelijk komt. De plannen mogen verdergezet worden, maar de uiteindelijke beslissing valt – zoals bij alle series het geval is – pas na het maken van de pliootaflevering. Gezien het succes van Breaking Bad lijkt het echter aannemelijk dat de serie er komt. Is het niet op AMC, dan wel elders. Zo zou Netflix geïnteresseerd zijn om de serie eventueel op te pikken.

De prequel, met de werktitel Better Call Saul, zou focussen op de evolutie die Saul Goodman doormaakt vooraleer hij Walter en Jesse tegen het lijf loopt. Veel details zijn verder nog niet vrijgegeven. Wel zeker is dat Bob Odenkirk terugkeert als Saul Goodman, en dat Vince Gilligan niét de showrunner zal zijn. Die taak is weggelegd voor Peter Gould, een van de schrijvers van Breaking Bad en bedenker van het personage in seizoen 2.

Zie hier het officiële persbericht van AMC en Sony:

AMC and Sony Pictures Television confirmed today that they have reached a licensing agreement for a spinoff of Vince Gilligan’s landmark AMC/SPT series Breaking Bad. As conceived, the new series is based on the show’s popular Saul Goodman character with the working title Better Call Saul. Plans call for Saul to be a one-hour prequel that will focus on the evolution of the popular Saul Goodman character before he ever became Walter White’s lawyer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.