Stel dat je de tijd kon terugdraaien

Universal Pictures

Universal Pictures

Wanneer het op Britse romantische komedies aankomt, word ik een gigantisch melige sukkel! Ik vond het telkens fantastisch om me knusjes in mijn zetel te nestelen en te kijken naar de lekker ontspannende Bridget Jones’s Diary en Love Actually. Er zijn nu ongetwijfeld een aantal mensen die mij gelijk geven. En voor jullie heb ik zeer leuk nieuws. Zo trakteert Richard Curtis, de scenarioschrijver van de twee genoemde films ons dit jaar op een nieuwe prent. Voor de romantische sci-fi komedie About Time kroop Curtis deze keer ook zelf in de regiestoel.

Universal Pictures

About Time vertelt het verhaal van Tim (Domhnall Gleeson), een jonge man die ontdekt dat hij door de tijd kan reizen. Wanneer Tim 21 wordt, vertelt zijn vader (Bill Nighy) hem dat alle mannen in hun familie deze gave bezitten. Aanvankelijk vindt Tim het uiteraard heel handig dat hij dingen die hem niet aanstaan steeds kan veranderen. Dankzij zijn krachten trouwt hij bijvoorbeeld met Mary (Rachel McAdams) en probeert hij het auto-ongeluk van zijn zus te voorkomen. Tim ontdekt echter ook op pijnlijke wijze dat hij niet alles kan en mag veranderen.

Gleeson over de film:

It’s about love, live, death and birth and it’s about all those things. And how to live your life but it’s also a time travel comedy romantic thing. It’s very different to what he [Curtis] has done before I think. His heart is in the same place, but it’s told differently. I am extremely excited, I loved making that film very much. Rachel McAdams is kind of wonderful, she is amazing.

Op 6 november komt About Time bij ons in de bioscoop. Ondertussen kan je alvast genieten van deze hartverwarmende soundtrack door Ellie Goulding, How Long Will I Love You. De tweede video is een compilatie van Curtis’ films gemaakt op Gouldings nummer. Het is een soort ode aan Richard Curtis, de meester der romantiek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.