Stephen Lang keert terug in Avatar-sequels

Fox

Fox

Avatar-regisseur James Cameron heeft bevestigd dat Stephen Lang terugkeert in de volgende drie Avatarfilms. Lang speelde in het eerste deel Colonel Miles Quaritch, de gespierde vijftiger die de Hometree van de Na’Vi wilde opblazen. Klein detail en grote spoiler: Miles Quaritch faalt en sterft op het einde van de film. Geen probleem echter voor Cameron, die aan Deadline zegt:

“Steven was so memorable in the first film, we’re privileged to have him back. I’m not going to say exactly HOW we’re bringing him back, but it’s a science fiction story, after all. His character will evolve into really unexpected places across the arc of our new three-film saga. I really look forward to working with such a gifted actor, who’s also become a good friend.”

Dat het een science fiction verhaal is, speelt hier inderdaad in Cameron’s voordeel. Maar ook sci-fi heeft regels en wetten. Zelden kan een antagonist drie films (of in dit geval vier) blijven boeien. Tenzij er een speciale band is met de protagonist en dus genoeg diepgang. Darth Vader was interessant omdat hij de vader van Luke Skywalker is. De strijd van Charles Xavier en zijn X-Men tegen Magneto blijft boeien omdat ze oude vrienden waren die door verschillende idealen uit elkaar zijn gedreven. Captain Barbossa uit de Pirates of the Carribean-reeks wordt daarentegen ook al 4 films in het script gegooid, zonder echte meerwaarde. Het personage is enkel leuk omdat Geoffrey Rush het zo goed en flamboyant neerzet. Miles Quaritch heeft te weinig met Jake Sully gemeen om een interessante link tussen beide personages te leggen.

Anderzijds kan het ook wel interessant zijn om te zien hoe Colonel Quaritch evolueert als hij bijvoorbeeld herboren wordt als een deel van de planeet die hij wilde vernietigen. Het zal afhangen van hoe ver de scenaristen van de Avatar-reeks zullen willen gaan. En van Cameron, die met Avatar sowieso al een herkauwde lsd-versie van Pocahontas bracht en dus dringend wat origineler uit de hoek mag komen. De opnames beginnen nog dit jaar en het eerste deel wordt in 2016 in de zalen verwacht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.