Steve Jobs-film krijgt releasedatum

Inferno Distribution

Inferno Distribution

De dood van Steve Jobs op 5 oktober 2011 gleed van me af als water van een eend. Ik heb namelijk nooit iets met computers gehad. Als er een tekstverwerker, internetverbinding en een DVD-speler in mijn laptop zit, ben ik al meer dan tevreden. Maar los daarvan is het me niet ontgaan dat er een hoop gepassioneerde Apple-fans op deze sombere aardkluit rondlopen. Ik ken zelfs een enkele diehard fanboy die tranen met tuiten jankte toen het nieuws over Jobs overlijden bekend raakte. Toegeven, er was alcohol mee gemoeid.

What emerges from this garage will change the world forever.

Inferno Distribution

Goed nieuws voor dat volkje. De eerste biopic over Steve Jobs heeft eindelijk zijn definitieve releasedatum gekregen. Jobs draait vanaf 16 augustus in de Amerikaanse zalen. Regisseur van dienst is Joshua Michael Stern. Die zou u moeten kennen van Neverwas en Swing Vote. Films die in mijn kwabberige grijze hersenmassa nu niet meteen een belletje doen rinkelen. Ashton Kutcher, die het titelpersonage voor zijn rekening neemt, zegt me dan weer wel iets.

Kutcher kent u natuurlijk van het erg vermakelijke That ’70s Show en het heel wat minder grappige Two and a Half Men. Mocht u eerder een lezer zijn, kent u hem van zijn afgesprongen relatie met Demi Moore, tot in de smerigste details opgetekend door de kroniekschrijvers van de gespecialiseerde rioolpers. Op een blauwe maandag heeft Kutcher ook in The Butterfly Effect een bescheiden glimp van enig acteertalent laten vermoeden. Josh Gad (hij speelde in 21 al eens een dikke nerd) vertolkt Steve Wozniak. “Woz” was samen met Jobs de medestichter van de fruitige computerreus.

Inferno Distribution

Oorspronkelijk stond de biopic al voor 19 april gepland. Het opschuiven van de release naar midden augustus betekent dan ook een erg slimme marktingstruc. Dan heeft het Amerikaanse kijkpubliek alle grote blockbusters alweer achter de kiezen. Na Elysium, dat gepland staat voor 9 augustus, heeft Jobs weinig concurrentie te vrezen. Ik zal wel weer een argwanende loeder zijn, maar zo klinkt het alsof de makers op voorhand al aanvoelen dat hun film flink zal sucken.

Ondertussen blijft Aaron Sorkin ijverig pennen aan het script van een tweede, geheel andere biopic over Steve Jobs. Waar Jobs een standaard chronologisch biografisch doorslagje wordt, zal Sorkin zich exclusief op drie cruciale mijlpalen uit het leven van het Apple-opperhoofd focussen. Concreet gaat het om de lancering van de Mac, NeXT en de iPod. Die Sorkingozer zegt u niet direct iets? Hij schreef het script van The Social Network, en kreeg daarvoor, geheel verdiend, een Oscar mee naar huis in 2011. Wie in deze film in de huid van het eigenzinnige Apple-genie zal kruipen is voorlopig nog niet bekend.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.