Stripped haalt Bill Watterson uit pensioen

Stripped -2014 - Sequential Films

Sequential Films

It’s a magical world, Hobbes, ol’ buddy… Let’s go exploring!’, met deze woorden sloot Bill Watterson op 31 december 1995 zijn allerlaatste Calvin & Hobbes-krantenstrip af. Watterson trok zich terug in het verborgene. Honderden dagbladen bleven onverdroten zijn genialiteit herdrukken.

Sporadisch liet de gepensioneerde striptekenaar van zich horen. Niet weinig omdat boosaardige centenschrapers zijn geliefde creatie voor hun kar wouden spannen. Want Watterson was (en is) een artiest voor wie de kunst (want ja, dat zijn krantenstrips!) altijd belangrijker bleef dan platte commercie.

Stripped - 2014 - Bill Watterson - Sequential Films

Sequential Films

Ter gelegenheid van de aankomende documentaire Stripped, komt de grootmeester nog eens piepen. Stripped buigt zich over de vraag wat er van dagelijkse krantenstrips moet worden, nu het papieren medium wereldwijd in vrije val zit.

Daarvoor haalden de makers giganten als Jim Davis (Garfield) en Jeff Keane (Family Circus) en hopen andere bekende en minder bekende potloodslijpers voor de camera.

In the right hands, a comic strip attains a beauty and an elegance that really I would put against any other art.

De immer ongrijpbare Watterson is niet te zien, maar wel te horen. Naar verluidt was hij zo tevreden over de liefde waarmee regisseurs Dave Kellett en Fred Schroeder het project aanpakten, dat hij nog eens zijn schetsblok bovenhaalde. Dat leverde deze geinige poster op.

Stripped is nu al te vinden op iTunes.  De dvd-release staat gepland voor 2 april 2014 .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.