Studio Ghibli ziet ze vliegen

Studio Ghibli

De Japanse animatiefilmmaatschappij Studio Ghibli stelt twee van haar nieuwe projecten voor. Onder leiding van de twee stichters en animatieveteranen Miyazaki Hayao (Spirited Away) en Takahata Isao (Grave of the Fireflies) verschijnen volgend jaar The Wind Rises (Kaze Tachinu) en The Bamboo Cutter.

Studio Ghibli

The Wind Rises is een verhaal rond de ontstaansgeschiedenis van de bekende Zero Fighter, het vliegtuigje waar de Japanse luchtmacht mee vloog tijdens WOII. Het leven van de ontwerper dat bij Mitsubishi aan de slag was, zal waarschijnlijk grimmiger en realistischer zijn dan de meer kinderlijke anime waar Miyazaki de voorbije jaren aan werkte. Waar we zeker naar uitkijken is hoe de man de gracieuze wendbaarheid van de vliegtuigen in beeld zal brengen.

Takahata zet zijn tanden in een meer klassiek verhaal. The Bamboo Cutter is gebaseerd op het Japanse mythologisch sprookje Kaguya-Hime no Monogatari waarin een arme bamboe-kapper op een dag een prinsesje vindt in de stam van een plant. Samen met zijn vrouw voedt hij haar op en zoekt hij een geschikte echtgenoot. The Bamboo Cutter zal een meer episch karakter hebben. Beide animatiefilms lijken een perfecte zet om zowel jongens als meisjes naar de cinema te lokken. Als de films tenminste tot in onze zalen raken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.