Studio Skoop en Kinky Star slaan de handen in elkaar

Anton Corbijn Inside Out

A-Film

De festiviteiten voor 15 Jaar Muziekcentrum Kinky Star zijn nog maar net achter de rug en het Gentse muziekcentrum kondigt alweer een nieuwe primeur aan. Er komt namelijk een samenwerking met de Gentse cinema Studio Skoop.

Als muziekclub, platenlabel, radioshow, academy en via hun muziekeducatief project JonGeduld, heeft Kinky Star al 15 jaar lang een goede neus voor de betere alternatieve muziek en is het een belangrijk informatie- en adviescentrum geworden voor (jonge) muzikanten. De concertclub op de Vlasmarkt, centrum Gent, groeide in de loop der jaren uit tot een huis van vertrouwen voor elke muzikant en muziekliefhebber.

Anton Corbijn Inside Out

A-Film

Dat is de Gentse cinema Studio Skoop de voorbije jaren niet ontgaan. In het kader van het 15-jarige bestaan slaan Studio Skoop en Kinky Star de handen in elkaar. Het doel: een crossmediale samenwerking die film- en muziekliefhebbers moet aanspreken.

Op woensdag 9 mei plannen Studio Skoop en Kinky Star een eerste wapenfeit: De avant-première van de documentaire Anton Corbijn Inside Out. Regisseuse Klaartje Quirijns volgde Anton Corbijn 4 jaar lang op de voet en toont een intiem portret van één van de meest invloedrijke visuele kunstenaars van de afgelopen decennia. Corbijn maakte faam als muziekfotograaf en regisseerde tot nog toe twee meesterlijke films (Control & The American). Een eclectisch figuur dus, die zowel de interesse van Kinky Star en Studio Skoop heeft getrokken.

De documentaire begint om 20u (woe 9 mei). Als u er ook wil bij zijn kan u uw plaats(en) reserveren via floris@studioskoop.be. Na de film (omstreeks 21u45) zal er in het Studio Skoop café een gratis optreden plaatsvinden van de band Young Colour, bekend van hun recentelijke halve finaleplaats op Humo’s Rock Rally. Young Colour speelde eerder al in de Kinky Star Club en is een van de favorieten van de Kinky Star muziekredactie en radioshow.

Ze omschrijven zichzelf als “2 liefhebbers van fijngeweven klanktapijten, psychedelische pop, dub, ambient en andere muziekgenres waarin gevoel voor kabbelende ritmes, sfeer en betekenisvolle stiltes van kapitaal belang zijn.” Allen hierheen dus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.