Tarzan (3D): de trailer!

Constantin Film

Constantin Film

Tarzan, de jongeman door apen opgevoed, heeft al een lange geschiedenis. De jonge wildeman dook voor het eerst op in Edgar Rice Burroughs boeken over, je raad het nooit, Tarzan. En Rices personage bleek tot de verbeelding te spreken. Met verloop van tijd zouden er nog zo’n 24 boeken over deze spectaculaire figuur verschijnen. Het zou uiteraard niet alleen bij boeken blijven. Na de boeken kwamen vertelling op de radio, televisieseries, theaterstukken, … Tarzan was zowat overal te zien of te horen. En uiteraard ook op het grote scherm: één van de oudste Tarzan-films dateert uit 1918 en werd geregisseerd door Scott Sidney en het was de eerste van velen. Van getrouwe adaptaties binnen en buiten Hollywood tot heuse komedie herdenkingen van het originele verhaal, cinemagangers hebben Tarzan al vaak zien verschijnen.

Constantin Film

Zelfs tot vandaag blijft de jungleman tot de verbeelding spreken. Na Disneys verfilming in 1999 komt er nu een nieuwe animatieversie van Tarzan op ons af. En wat voor één! Ditmaal geen trouwe herdenking à la Disney, maar een heuse mengelmoes van actie, avontuur en een vleugje science-fiction.
Tarzan woont, uiteraard, nog steeds in de jungle. Hij leert daar, uiteraard, de wonderschone Jane Porter kennen. Nadien moeten zij samen de jungle weten te redden.

Tot daar de gelijkenissen met voorafgaande Tarzans. Ditmaal moet het olijke duo zich echter verzetten tegen de boosaardige CEO van Greystoke Energies. Hij wil immers gebruik maken van een buitenaardse brandstof, die miljoenen jaren geleden op de aarde terechtkwam, om zijn bedrijf uit te breiden. Reinhard Klooss opteert duidelijk voor een plot overgoten met een lekker ecologisch verantwoord sausje, wat wel vaker het geval blijkt te zijn wanneer je recente Tarzan verfilmingen bekijkt. Tarzan leent de stem van Kellan Lutz, bekend van o.a. Twilight en A Nightmare on Elm Street. Hij wordt bijgestaan door Spencer Locke (The Bling Ring, Resident Evil: Extinction) die de stem van Jane Porter levert.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.