Teaser: Maleficent – Evil has a beginning?

maleficent

Disney

Word je kwaadaardig geboren? Vanaf de eerste ademtocht uitgerust met een inktzwart hart? Of wijk je onderweg van het rechte pad af? Want wreedheid schept wreedheid. Is er ooit nog een weg terug? De antwoorden daarop kregen we in het verleden al in de Star Wars-saga. De snoezige Anakin Skywalker groeide uit tot de iconische slechterik Darth Vader. Maar de climax van Return of the Jedi leerde ons dat er altijd iets goeds onder onze huid blijft plakken.

Gaat Supercalifragilistic de filosofische toer op? Niets van dat alles. We hebben gewoon de officiële synopsis van Maleficent gelezen. Dit prijzige project (200 miljoen dollar, en de teller tikt nog) vertelt ons hoe Maleficent (bij ons bekend als Malafide) uitgroeide tot de boze fee uit Disneys Sleeping Beauty. In de tekenfilm vervloekte deze prinses Aurora omdat ze geen uitnodiging voor haar geboortefeestje kreeg. Kwaad heeft altijd haar bestaansredenen.

Maleficent

Disney

We zullen kennis maken met de jonge Maleficent (Ella Purnell). Een hart van goud, een patriottische ziel. Dappere beschermengel van een land in oorlog. Maar wreedheid roept altijd wreedheid op. En dan moet er altijd iemand boeten. Prinses Aurora (Elle Fanning) bijvoorbeeld. De gelijkenissen tussen het titelpersonage en de hogervermelde Darth Vader zijn niet van de poes.

Evil has a beginning.

Angelina Jolie neemt de oudere, door haat verteerde Maleficent voor haar rekening. Afgaande op het eerste beeldmateriaal een van de beste castingkeuzes van afgelopen jaren. En ene Jennifer Anniston zal allicht beamen dat de rol ook inhoudelijk op Jolie’s lijf geschreven is.

Tweede sublieme castingzet: Sam Rily als Diaval. De handlanger van hare boosaardige, die op tijd en stond in een raaf verandert. Een beetje wat hij in de Joy Division-biopic Control al eens deed.

Dat maakt ons bijzonder nieuwsgierig. Maar de kakelverse eerste teaser toont nog niets van deze interessante elementen. In de plaats daarvan zien we Elle Fanning (het zusje van Dakota) als de vervloekte prinses Aurora. Wat fancy lichtlichtbeestjes hier, een vermaledijd spinnewiel daar. En natuurlijk een gehoornde Jolie die er akelig boosaardig uit ziet.

Visueel erg knap. Maar verder? Waar blijft die andere kijk op de boze fee die Disney ons beloofde? Beter gooien die Disneyknakkers vandaag nog een volwaardige trailer op het web!

Want het lijkt nog honderd jaar slapen tot de release van 30 mei 2014. De verwachtingen voor Robert Strombergs regiedebuut staan al maanden strakker gespannen dan het spinnewiel waar Doornroosje zich aan prikte. De man won zowel voor Avatar als Alice in Wonderland de Oscar voor Beste Production Design (het vroegere Art Direction).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.