Teaserposter Star Trek Into Darkness

Star Trek

UPI

Jajaja, hij lijkt heel goed op de poster van The Dark Knight Rises.
En van Inception.
En van Battleship.
En van World Invasion: Battle Los Angeles.

Et alors? Zelfs al is de eerste teasersposter van Star Trek Into Darkness een copycat van een copycat (van een copycat van een…), dat neemt niet weg dat hij toch doet wat hij moet doen: teasen, verwachtingen scheppen en doen hunkeren naar meer.

Maar wat zien we eigenlijk? De figuur te midden van de verwoesting, dat uiteraard geheel toevallig het logo van de Starfleet vormt, is naar alle waarschijnlijkheid het personage (Khan?) van Benedict Cumberbatch (groovy jasje overigens!). Hij kijkt uit op een futuristisch Londen. Niet meteen een beeld dat je verwacht in een Star Trek-film die toch boldly hoort te gaan where no man has gone before. De net vrijgegeven synopsis van de film maakt een aantal zaken duidelijk.

In de zomer van 2013 brengt pionier en regisseur J.J. Abrams een explosieve, maar duistere actiethriller uit: Star Trek into Darkness. Als de bemanning van de Enterprise teruggeroepen wordt, ontdekken ze dat een niet te stoppen boosdoener binnen hun eigen organisatie de vloot en alles waar hij voor staat tot ontploffing heeft gebracht. Onze wereld verkeert in crisis. Captain Kirk heeft een rekening te vereffenen. Hij leidt een klopjacht in oorlogsgebied om de man met het massavernietigingswapen te pakken te krijgen. Onze helden worden in een episch schaakspel van leven en dood gekatapulteerd waarin liefde en vriendschap aan een zijden draadje hangen en er offers gemaakt moeten worden voor de enige familie die Kirk nog heeft: zijn bemanning.

Promopraat, ongetwijfeld! Maar hier gaat het hart toch sneller van kloppen. En dat zegt iemand die vóór de reboot van J.J. Abrams geen ene moer gaf om Star Trek gaf (te veel blabla en zwets zwets, veel te weinig piedjoew en kaboem). Star Trek Into Darkness komt op 5 juni in onze zalen terecht. Laat die eerste trailer maar al komen.

UPI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.