Teasing Tom

Tom of finland

Special Film Company

Touko Laaksonen. Die vacante blik in je ogen verraadt dat die naam je waarschijnlijk helemaal niks zegt. Als ik daarentegen Tom of Finland zeg dan gaan er bij enkelen onder jullie wel wat oogjes fonkelen (andere bewegende lichaamsdelen laat ik even achterwege).

Tom of Finland is namelijk een uiterst bekend gay icoon. Zijn tekeningen van gespierde, in leder gehulde mannen lieten weinig aan de verbeelding over. Wie niet bekend is met het werk van de man, gewoon even Google op (zet die safe filter maar uit) of stel je een jonge Tom Selleck op steroïden voor die met een zweepje … of nee, laat maar.

In de lente van volgend jaar begint de Special Film Company aan een biopic over de man onder de simpele titel Tom. Dat kan best wel eens interessant worden, gezien het niet zo evident was om uitgesproken homoseksueel te zijn in die tijd (Touko werd geboren in 1920 en stierf in 1991). Op de film is het nog wachten tot 2015, om de smaak te pakken te krijgen werd er wel al een teaser in elkaar gebokst.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.