Teenage Mutant Ninja Turtles…from space?

New Line Cinema

Vorige week raakte bekend dat er, na een eeuwigheid van geruchten, dan toch een nieuwe film komt over de Teenage Mutant Ninja Turtles. En wel behoorlijk snel. Al eind 2013 zou het nieuwe avontuur van de heroes in a half shell in de zalen moeten lopen. Tot zover het goeie nieuws over dit project. Want er vallen ook heel wat minder leuke tijdingen over de comeback van de Turtles te rapen.

Eerst en vooral het feit dat de regie van die nieuwe film in handen is van Jonathan Liebesman (van o.a. het craptactular Battle: Los Angeles en Wrath of the Titans). Ten tweede de keuze om er deze keer een mix van live-action en cgi van te maken (wat was er verkeerd met de wonderlijke Henson-pakken uit de andere Turtles-langspelers?). En tot slot dat alles wordt geproduceerd door Platinum Dunes, de stal van Michael Bay die de laatste jaren vooral remakes van bekende horrorprenten uitbraakte. En dat laatste is slecht nieuws, dat onderstreepte de Master of Bayhem onlangs zelfs. Tijdens een Nickelodeon-event lichte hij een tipje van de sluier over de nieuwe TMNT-film:

When you see this movie, kids are going to believe, one day, that these Turtles actually do exist when we are done with this movie. These Turtles are from an alien race and they are going to be tough, edgy, funny and completely lovable.”

Dus hoewel er nieuwe film komt over Teenage MUTANT Ninja TURTLES, zullen de hoofdrolspelers geen – géén! – gemuteerde schildpadden zijn maar wel buitenaardse wezens. Oh, en zullen bovendien taai, gedurfd, grappig en beminnelijk zijn. Zoals Mudflap en Skids uit Transformers: Revenge of the Fallen mijnheer Bay?

Neen, ondergetekende heeft nu al geen zin meer in een nieuwe Turtlesfilm. Nochtans is het bronmateriaal – de comics, niet de iets te onnozele tekenfilmreeks van eind de jaren 80 – prima spul om er een sterke film uit te puren. Maar dat is waarschijnlijk niet wat Liebesman en Bay voor ogen hebben.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.