The Artist wint met hulp van Brussels Philharmonic, Brussels Jazz Orchestra en Jef Neve

Warner Bros.

Afgelopen nacht werden voor de 84e keer de Academy Awards® uitgereikt in het vroegere Kodak Theatre in Hollywood. De favoriete Oscar van het Filmfestival Gent, die voor ‘Best Original Score’ ging zoals verhoopt naar The Artist van Michel Hazanavicius. De volledige ploeg van het Filmfestival Gent feliciteert daarom, niet alleen componist Ludovic Bourse, maar ook het Brussels Philharmonic samen met het Brussels Jazz Orchestra, dirigent Ernst Van Tiel en pianist Jef Neve voor hun fantastische uitvoering van deze indrukwekkende score. Die opname gebeurde bovendien in eigen land, in opnamestudio vier van het Brusselse Flagey.

De liefde voor filmmuziek bij het Filmfestival Gent en hun vaste partner in crime, het Brussels Philharmonic, gaat ver in de tijd terug. Al jaren werken beide partners samen aan de organisatie van prestigieuze filmmuziekconcerten. Zo kregen onder meer topcomponisten als Ennio Morricone, Elmer Bernstein, John Williams, Howard Shore, Angelo Badalamenti en Hans Zimmer dankzij deze samenwerking hun verdiende moment in de schijnwerpers.

De samenwerking kreeg internationale faam en leidde er zelfs toe dat Howard Shore het Brussels Philharmonic inschakelde voor de opname van de Golden Globe-winnende filmmuziek van Martin Scorsese’s The Aviator. Daarnaast hebben het Filmfestival Gent en het Brussels Philharmonic vijf CD-opnames op hun naam staan. De reeks ‘For The Record’ verzamelt de mooiste filmmuziek van componisten Craig Armstrong (Romeo + Juliette, Love Actually), Mychael Danna (Little Miss Sunshine, Capote), Angelo Badalamenti (Twin Peaks, Blue Velvet), Shigeru Umebayashi (2046, House of Flying Daggers) en Gabriel Yared (The Talented Mr. Ripley, The English Patient).

Het Filmfestival Gent en het Brussels Philharmonic zetten in 2012 deze vruchtbare samenwerking verder op hetzelfde elan. Behalve de live-uitvoering van de 12e World Soundtrack Awards & Concert olv Dirk Brossé op zaterdag 20 oktober, zal door het Brussels Philharmonic tijdens het 39e Filmfestival Gent (9 – 20 oktober) nog een tweede filmmuziekconcert gebracht worden. Het programma is nog een verrassing, maar vast staat dat het opnieuw een uniek concert wordt. (Bron: Filmfestival Gent)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.