The Avengers 2 uit de startblokken

Disney

Disney

Het zijn drukke dagen voor Marvel Studios. Vanaf 25 april zien we Robert Downey Jr.  terug aan het werk als Tony Stark, playboy slash gepantserde superheld in Iron Man 3. Gewezen Home and Away soapie Chris Hemsworth loopt ondertussen gevaarlijk met zijn hamer Mjöllnir te zwaaien op de filmset van Thor: The Dark World. Ook de verfilming van de epische stripreeks Guardians of the Galaxy krijgt langzaam zijn finale vorm. Maar bovenal zijn alle ogen gericht op The Avengers 2.

There was an idea to bring together a group of remarkable people, so when we needed them, they could fight the battles that we never could…

The Avengers

Disney

The Avengers was het kassucces van 2012.  Ook de critici lustten er wel pap van. Regisseur Josh Whedon nam zijn tijd om de verschillende personages te introduceren (de oorspronkelijke cut klokte af op drie uur) en stopte het scenario vol spitse dialogen. En zelden zo gelachen als toen de Hulk Thor een stevige dreun gaf. In het openingsweekend haalde de film al meer dan 200 miljoen dollar op in Amerika, een record. Na 19 weken overschreed de film de magische kaap van 1,5 miljard dollar. Enkel James Cameron deed het ooit beter met Titanic  en met Avatar. Of het vervolg opnieuw 1,5 miljard dollar en wat kleingeld casht zien we in de lente van 2015.

 Sir, how does it work now? They’ve gone their separate ways, some pretty extremely far. We get into a situation like this again, what happens then?

The Falcon

Marvel Entertainment

Josh Whedon tekende alvast opnieuw voor de regie. Nog even en mans Buffy the Vampire Slayer-stigma is helemaal vergeten. De cast is nog niet officieel bevestigd, maar mijn kop eraf als Chris Evans, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Scarlett Johanson, Mark Ruffalo, Jeremey Renner, en baas boven bazen Samuel L. Jackson niet weer van de partij zijn. Het superheldenteam krijgt versterking van Anthony Mackie (The Hurt Locker). Mackie zal de rol van de Falcon voor zijn rekening nemen. Marvel-historici kennen de gevleugelde Falcon als de eerste echte Afro-Amerikaanse superheld. Het personage zal ook te zien zijn in Captain America: The Winter Soldier, waar ook Scarlett Johanson als de Black Widow haar opwachting maakt. Zo is het opstapje naar The Avengers 2 snel gemaakt natuurlijk. Andere nieuwe personages die over de tong gaan zijn War Machine, Ms. Marvel, Wasp en Ant-Man (jaja, die knakker bestaat echt).

They’ll come back.

Eind dit jaar start de preproductie van The Avengers 2 in de Pinewood-Shepperton Studio, in het druilige Engeland. Dankzij de James Bond-franchise is Pinewood op zijn minst legendarisch te noemen. Het echte filmen is gepland voor het voorjaar van 2014.  Tegen dan mag Engeland zich langzamerhand omdopen tot Marvelland want ook Guardians of the Galaxy en de Thor sequel worden momenteel op Britse bodem gedraaid.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.